elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Sueca celebrarà Sant Blai amb el tradicional repartiment de rotllets

    Divendres que ve 3 de febrer és el dia de Sant Blai i, com és tradició a la nostra ciutat, la família Vera i Sisternes ha organitzat una sèrie d'actes amb motiu d'esta celebració, que comptarà amb la col·laboració de l'Ajuntament de Sueca, a través de la Regidoria de Festes, i de l'Associació Cultural la Xala.

    A les 19 hores, a l'església arxiprestal de Sant Pere Apòstol, tindrà lloc la missa, benedicció i repartiment dels tradicionals rotllets durant la celebració. Segons expliquen els organitzadors, “com que a l'imaginari popular suecà este sant es considera el protector dels xiquets i xiquetes, assisteixen als actes la Començadoreta i les Llauradoretes de la Mare de Déu de Sales, els Majorals dels Benissants, el Sibil·ler i l'Acòlic de la Calenda”.

    Així mateix, com és tradició, acudiran les autoritats, la Festera Major de Sueca i la seua Cort d'Honor. “També una representació de la comunitat armènia resident a la nostra ciutat, a causa de l'origen armeni del sant”, expliquen els organitzadors.

     

    Pujar