elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano
FITUR 2022

Sueca, la capital mundial de l'arròs, es promociona en FITUR com una ciutat acollidora

Sueca, la capital mundial de l'arròs, es promociona en FITUR com una ciutat acollidora
  • El municipi realitzarà enguany la seua 61 edició del Concurs Internacional de Paella Valenciana

Sueca ha arribat a Madrid amb el millor que saben fer: la paella valenciana, a llenya, com és tradició. Amb un showcooking han elaborat una paella valenciana que el públic ha pogut degustar i que serveix d'avantsala a la 61 edició del Concurs Internacional de Paella Valenciana que se celebrarà enguany en aquesta localitat valenciana.

Així, Sueca, capital mundial de l'arròs, ha presentat el seu concurs en la Fira Internacional de Turisme de Madrid (FITUR). I fins allí s'ha desplaçat el seu alcalde Dimas Vázquez i la regidor de Turisme, Manoli Egea, que han venut a Sueca com a ciutat acollidora de persones i ciutadans que no eren ben acollits en altres ciutats.

Marca Turística de Sueca: ciutat plural, igualitària i oberta

“Considerem de gran importància poder portar a Fitur la presentació de la Marca Turística de Sueca; un projecte llargament anhelat en el qual hem invertit molt d'esforç i treball, i amb el qual pretenem unificar i posar en valor tots els atractius turístics amb què compta la nostra ciutat: artístics, culturals, històrics, naturals i, per descomptat, gastronòmics”, ha assenyalat la regidor de Turisme i responsable del Concurs Internacional de Paella Valenciana de Sueca, Manoli Egea. Per a això, ha explicat, l'objectiu principal d'aquest disseny és potenciar el turisme de qualitat que ofereix Sueca; la seua excel·lència arrossera, gràcies al nostre plat més universal, la paella, i al títol que ens identifica com a 'Ciutat Arrossera d'Espanya'; la seua variada oferta gastronòmica i cultural; i el seu caràcter acollidor. “Basada en la història, producció agrícola, edificis emblemàtics i en l'herència culinària i cultural, aquesta marca plasma la riquesa i diversitat de la ciutat de Sueca”, ha afirmat Manoli Egea.

Així mateix, i lligada a la presentació de la Marca Turística, la presència de Sueca en Fitur servirà per a donar a conéixer al gran públic la nova edició del Concurs Internacional de Paella Valenciana de Sueca, el certamen gastronòmic més antic de quants se celebren a Espanya. L'alcalde de Sueca i la regidor responsable de l'esdeveniment culinari, que aglutina cada any a una gran representació de participants vinguts de diferents racons del planeta per a cuinar 'la millor paella del món', mostraran el cartell commemoratiu de l'edició número 61 que arribarà amb alguna novetat.

Paral·lelament, un dels esdeveniments que desperta més interés en Fitur tots els anys, és la mostra en directe de com es cuina l'autèntica recepta del Concurs Internacional de Paella Valenciana de Sueca. Per a això, dijous que ve comptarem amb la presència dels guanyadors del premi a la Millor Paella cuinada per participant local en l'última edició del certamen, Sabrina Giménez i José Luis Moya, del Restaurant Fernandet, els qui oferiran un showcooking a partir de les 12.30 hores.

Pujar