elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Sueca es bolca amb el 8M: ''Els teus drets, la teua llibertat''

Sueca es bolca amb el 8M: ''Els teus drets, la teua llibertat''
  • La programació arranca esta vesprada amb l'encesa de les llums de l'ajuntament a la tonalitat morada

Aquest març de 2023, Sueca celebra el Dia Internacional de la Dona amb una gran quantitat d'actes que giren entorn del 8 de març. La localitat se suma a la lluita amb iniciatives que busquen la col·laboració ciutadana i, especialment, la suma dels homes a les files de la lluita per la igualtat.

Els actes començaran el primer dia de març a les 19:00h amb l'encesa de les llums de l'ajuntament en la tonalitat morada pròpia de la lluita per la igualtat. El dia 2 de març es continuaran els actes amb una moció amb motiu del dia de la dona per a l'aprovació en el ple i, el divendres 3 a les 19:00h en l’Espai Fuster, es realitzarà un concert de dones compositores amb el lema 'La invisibilitat sonora'.

Sueca començarà la setmana del 6 de març amb una xarrada del Club de Lectura de la Biblioteca Pública a les 18:00h acompanyats de l'escriptora segorbina Rosario Raro, que parlarà del seu llibre 'Tornar a Canfran', un llibre que tracta de les persecucions nazis durant la Segona Guerra Mundial. El dimarts 7 a partir de les 19:00h, en el CM Bernat i Baldoví es realitzarà una representació teatral de la companyia Bramant Teatre, amb títol 'Un segle d’abisme', la trama de la qual conta la història de sis generacions de dones des de la guerra civil fins a l'actualitat.

El dia Internacional de la Dona, el 8 de març (8M) es realitzaran diversos actes. A les 11:00h començarà una concentració al parc de l'Estació acompanyada d'una xaranga i es lluiran les pancartes reivindicant el paper de la dona en la societat. Aquesta concentració finalitzarà en la plaça de l'Ajuntament i, tot seguit, s'inaugurarà l'exposició ''Paraigües Morats'' al carrer Sant Cistòfol. El dia continurá amb els actes a les 12:00h en la plaça de l'Ajuntament amb la lectura d'un Manifest i un micròfon obert a tota la ciutadania. Durant tot el dia en horari lectiu, el centre Dona Rural Xàtiva impartirà dos tallers titulats: ''Espanyols en la Història'' i ''Noves masculinitats'', en el Centre Miquel Rosanes de Formació d'Adults. El dia 8 finalitzarà els actes de 18.00 a 20:00h a l'esplanada del Casal Jove amb una activitat oberta a tots els públics que consistirà en una pintada amb motiu del 8M.

Els actes continuaran el dia 9 i 24 de març amb la projecció de la pel·lícula Mestressa, una pel·lícula que tracta la maternitat en circumstàncies de vulnerabilitat, i a les 13:00h del divendres 24 es realitzarà un acte de reconeixement per a entitats, associacions i empreses de Sueca amb el Distintiu d'Igualtat per a aquelles que tinguen un pla d'Igualtat i/o formació en igualtat i contra la violència de genere.

Finalment, el 29 d'abril hi haurà una activitat esportiva: Skate Women’s Day en les pistes de skate del carrer Polinyà.

Tots els actes de la programació són gratuïts.

ACTES AL VOLTANT DEL 8 DE MARÇ DE 2023

Dimecres 1 de març
- 19.00 h: encesa de l'enllumenat de la façana de l'Ajuntament de color morat.

Dijous 2 de març
- Moció amb motiu del Dia de la Dona per a l'aprovació en el Ple.

Divendres 3 de març
- 19.00 h: Espai Fuster, concert de dones compositores: La invisibilitat sonora.

Dilluns 6 de març
- 18.00 h: Biblioteca Pública, xarrada del Club de Lectura de la Biblioteca Pública amb l'escriptora de Sogorb Rosario Raro, sobre el seu llibre Tornar a Canfranc.

Dimarts 7 de març
- 19.00 h: CM Bernat i Baldoví, representació teatral: Un segle d'abisme de la companyia Bramant Teatre.

DIMECRES, 8 DE MARÇ, Dia Internacional de la Dona

- 11.00 h: concentració al parc de l'Estació des d'on eixirem, amb una XARANGA i pancartes, fins a la plaça de l'Ajuntament.

- Després en c/ Sant Cristòfor inauguració de l'exposició “Paraigües Morats”.

- 12.00 h: en la plaça de l'Ajuntament, lectura d'un MANIFEST. Micròfon obert a tota la ciutadania.

- En horari lectiu: el Centre Dona Rural Xàtiva impartirà dos tallers en el Centre Miquel Rosanes de Formació d'Adults, titulats: ''Espanyoles en la Història'' i ''Noves masculinitats''.

- De 18.00 a 20.00 h: a l'esplanada del Casal Jove, pintada amb motiu del 8M. Activitat oberta a tot els públics.


Dijous 9 de març

- 19.00 h: CM Bernat i Baldoví, projecció cinematogràfica de la pel·lícula Mestressa, que tracta sobre la maternitat en circumstàncies de vulnerabilitat

Divendres 24 de març
- 13.00 h: Saló de plens de l'Ajuntament, acte de reconeixement: Distintiu en Igualtat per a entitats, associacions i empreses de Sueca que tinguen Pla d'Igualtat i/o formació en igualtat i contra la violència de gènere.


Dissabte 29 d'abril
- Durant tot el dia, activitat esportiva: Skate Women’s Day, al c/ Polinyà (pistes de Skate).

TOTS ELS ACTES SÓN GRATUÏTS

CONSULTA LA PROGRAMACIÓ COMPLETA ACÍ

Pujar