elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Sueca aprova el seu pressupost amb un increment significatiu respecte a 2021

Sueca aprova el seu pressupost amb un increment significatiu respecte a 2021
  • Les partides destinades a la despesa social i la creació d'ocupació seran, una vegada més, les més importants

  • L'aprovació de la nova Relació de Llocs de Treball de l'Ajuntament, reivindicada des de fa dècades, ha condicionat el retard en la presentació dels pressupostos al ple

L'Ajuntament de Sueca ha aprovat mitjançant sessió plenària extraordinària els seus pressupostos per a l'any 2022, “uns pressupostos expansius, per a continuar col·laborant en la recuperació econòmica i social del municipi. Continuarem treballant per a donar eixe impuls que la nostra ciutat, i la seua zona marítima, necessiten, invertint especialment en àrees com ara serveis socials, ocupació local, infraestructures, cultura, esport, seguretat ciutadana i en la cerca constant d'inversions per a Sueca”, ha assenyalat l'alcalde de Sueca, Dimas Vázquez, qui ha explicat també que, “l'aprovació de la nova Relació de Llocs de Treball a l'Ajuntament de Sueca, una reivindicació anhelada durant dècades que, per fi, ha sigut una realitat en esta legislatura, ha marcat els tempos a l'hora de poder presentar en al ple els pressupostos de 2022”.

Pel que respecta a les xifres, el pressupost total per a 2022 ascendeix a 35.192.801 euros, 4.451.383 més que en 2021, la qual cosa suposa un increment del 14,48%. Els pressupostos s'han aprovat amb el vot favorable dels regidors del PSOE, Ciutadans, PP, GISPM i la regidora no adscrita; mentre que els regidors de Compromís es van abstindre.

“Hem aconseguit incrementar el pressupost sense haver de recórrer a una pujada d'impostos. Així mateix, hem pogut amortitzar el préstec de l'Ajuntament en 963.719 euros; i augmentar la partida destinada al Capítol II en 3.121.009 euros, gràcies a les subvencions que han suposat el major increment fins a la data d'inversions rebudes de part de l'Estat. A més, s'ha treballat en l'actualització i millora de les licitacions actuals. El nostre objectiu és continuar en la línia de continuar millorant la ciutat, buscant tota classe d'inversions provinents d'altres institucions. Finalment, i gràcies a la nova Relació de Llocs de Treball, s'actualitzaran i optimitzaran els recursos humans de l'Ajuntament”, ha explicat l'alcalde, Dimas Vázquez.

Entre les partides més importants del pressupost, destaca la corresponent a la despesa social, amb 5.755.989 d'euros, que es destinaran a ajudes, béns i serveis, inversions, residències, Centre Ocupacional i polítiques d'igualtat. Una altra de les àrees que compta amb més inversió és la referent a la creació d'ocupació, per a la qual l'Ajuntament ha assignat 817.886 euros, destinats a programes d'ocupació pública, així com a plans d'ocupació propis de l'Ajuntament que han aconseguit que, en l'actualitat, s'hagen creat 70 llocs de treball. Així mateix, des de l'Ajuntament s'oferiran altres programes al llarg de 2022 com ara ‘Sueca et beca’, per a facilitar als joves el seu accés al món laboral.

El nou pressupost permetrà també inversions en infraestructures i béns: com ara el Centre de Dia; l'edifici de Correus recentment adquirit; l'ampliació de la partida destinada a camins rurals; la remodelació de places; la renovació de voreres en el nucli urbà i zona de platja; la creació de noves zones naturals, com el bosc periurbà; la renovació de zones esportives; la repavimentació de carrers; el redisseny i remodelació de rotondes, com la que donarà accés en un futur pròxim a la zona esportiva més important de la ciutat; l'adequació i millora de l'enllumenat públic; l'adquisició de vehicles, material i formació per a la plantilla de la Policia Local; la reposició d'elements i creació de nous parcs infantils; la millora i adequació de les pistes esportives; la renovació de la flota de vehicles de serveis municipals; la millora del clavegueram davant episodis de pluges intenses; el redisseny del Mercat Central; la gestió dels PAIs; i la millora d'infraestructures en el polígon industrial, entre altres.

Seguint amb les xifres, la partida destinada al Consell Agrari s'incrementarà fins als 1.206.988 euros, un 28% més que en 2021, especialment destinats a camins rurals i noves infraestructures; en Seguretat Ciutadana serà de 773.580 euros; en Urbanisme, de 751.000 euros; i, en Cultura, de 2.197.945 euros, en els quals s'engloben les partides destinades a l’Espai Joan Fuster, la Biblioteca Municipal, el Centre Bernat i Baldoví i el nou espai cultural que se situarà en l'edifici de Correus, entre altres.

Pujar