14 de novembre de 2019 14/11/19

Sueca aposta per un sistema de mobilitat pacífic entre vianants i vehicles

 Sueca aposta per un sistema de mobilitat pacífic entre vianants i vehicles - (foto 1)

  L'Ajuntament de Sueca ha presentat este dilluns, al Casal Jove de la ciutat, una primera versió de caràcter provisional del Pla de Mobilitat Urbana Sostenible (PMUS). Amb la finalitat de ser exposat al públic, el consistori busca amb este acte explicar els objectius marcats amb esta estratègia i recollir totes les aportacions possibles fruits de la participació ciutadana.

  Segons la recopilació de dades que s'han extret, s'ha marcat com a objectiu reforçar el paper dels mitjans més benignes i eficients socialment i ambientalment com són: el vianant, la bicicleta o el transport col·lectiu reduint així la participació de l'automòbil privat. Les dades extretes de l'enquesta domiciliària demostren com més del 60% dels desplaçaments totals del municipi es realitzen a peu. Si es tenen en compte únicament els desplaçaments interns, està xifra augmenta fins al 73%. Esta dada mostra la importància de protegir als vianants i ciclistes, per sobre d'altres mitjans de transport. Per això és molt important que es proposen mesures que ajuden a millorar l'accessibilitat, la seguretat, el confort, etc. dels vianants, a més de mesures que reduïsquen l'ús dels mitjans més contaminants.

  Des del departament d'Urbanisme, el seu regidor, Julio Serra, ha explicat que "a poc a poc, amb l'anell d'aparcaments públics que estem instaurant al voltant de la ciutat, reduïm la circulació al centre urbà, fent-lo més amable per al vianant. Esta reducció del trànsit ens ajudarà a instaurar futures mesures, com la reducció de la velocitat dins de la ciutat, la qual afavorirà una millor convivència entre vianants i vehicles".

  A la xerrada, l'equip que s'ha encarregat de l'estudi ha insistit en la necessitat d'instaurar la cultura de la mobilitat sostenible: "Amb estes mesures i objectius que s'han marcat al PMUS, ho esperem aconseguir a Sueca, amb les futures generacions. Es tracta d'un nou enfocament que, sense dubte, beneficiarà a tots: vianants, conductors, ciclistes, persones amb mobilitat reduïda i ciutadans de totes les edats".

  La regidora de Medi Ambient, Isabel Jiménez, ha remarcat que estes propostes no són d'instauració immediata sinó que s'estableixen com a propostes a llarg termini, primer conscienciant al ciutadà i després actuant en el focus de la qüestió. "La conscienciació i implicació ciutadana és l'ànima d'este projecte i, per això, amb el PMUS provisional ja redactat, creiem fonamental que el ciutadà conega el seu contingut, els seus aspectes fonamentals, per a demanar-li que col·labore amb noves propostes i s'obtinguen els objectius marcats a llarg termini" ha explicat Jiménez.

  La participació ciutadana, element clau en la revisió del pla

  L'equip de treball i l'Ajuntament consideren que la diagnosi definitiva no ha de ser sols de caràcter tècnic, en este sentit, en la redacció definitiva del document es tindrà en compte l'opinió i valoració dels usuaris.

  La participació s'entén com un element clau del PMUS. Per això, el consistori suecà encoratja a totes les veïnes i veïns, per tant, a col·laborar en el seu desenvolupament com a ciutadans compromesos amb un gest senzill. Tota aquella persona que ho desitge pot participar emplenant el formulari que trobarà al web pmus.sueca.es i que podrà sol·licitar també al departament de Medi Ambient de l'Ajuntament de Sueca.

  El formulari es compon d'una part amb una enquesta de valoració de 19 preguntes i una segona part en què es podran aportar propostes en diferents àmbits de la mobilitat. En este darrer apartat es podran aportar quantes mesures i actuacions es consideren convenients per a millorar la mobilitat del municipi i fer una ciutat més sostenible i segura.

   

  ocultar
  Sueca aposta per un sistema de mobilitat pacífic entre vianants i vehicles
  Pujar