elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Sueca acull una Jornada de Cinefòrum en Salut Mental dirigida a l'alumnat del municipi

Sueca acull una Jornada de Cinefòrum en Salut Mental dirigida a l'alumnat del municipi
  MÉS FOTOS
  Sueca acull una Jornada de Cinefòrum en Salut Mental dirigida a l'alumnat del municipi - (foto 2)
  Sueca acull una Jornada de Cinefòrum en Salut Mental dirigida a l'alumnat del municipi - (foto 3)

  L'Associació de Familiars de Persones amb Malaltia Mental de la Ribera Baixa (AFEM RB) i el Departament de Salut de la Ribera, amb la col·laboració de l'Ajuntament de Sueca, a través de les regidories de Sanitat i Acció Social, han organitzat este matí una Jornada de Cinefòrum en Salut Mental dirigida a l'alumnat de Sueca. L'activitat està inclosa en el Programa de Reducció de l'Estigma en Salut Mental i Diversitat Funcional, “i té com a objectiu promoure la salut mental i erradicar l'estigma des d'un entorn comunitari, educatiu i sanitari. Esta Jornada es realitza des de fa diversos anys però, en esta ocasió, hem canviat el format per a enfocar-la en la població infantil i juvenil”, ha explicat Carolina Martí, psicòloga d'AFEM RB.

  La iniciativa s'ha desenvolupat en la sala d'actes de la Casa de la Cultura i ha comptat amb la participació de l'alumnat de 3r i 4t de l'ESO del col·legi Escola Jardí de l'Ateneo i 3r de l'ESO del col·legi Mª Auxiliadora. En la presentació de la Jornada, han intervingut el Cap del Servei de Psiquiatria de l'Hospital de la Ribera, José Enrique Romeu; la presidenta d'AFEM RB, Pilar Alapont; i l'alcalde de Sueca, Dimas Vázquez, qui ha remarcat la importància d'este tipus d'accions, especialment dirigides als joves del municipi, “per a nosaltres és un plaer col·laborar perquè la salut és el bé més preuat que tenim i perquè la salut mental, en este cas, està requerint d'una major atenció per part de tots. La pandèmia ha destapat una situació que, pot ser, una gran part de la societat desconeixia, com és la necessitat d'una major inversió i atenció en salut mental. Les xifres demostren que la ciutadania, de totes les edats, requereix cada vegada més d'esta atenció tan important”. La regidora de Sanitat, Estefanía Requeni, ha explicat que “la intenció és, a través del cinema, poder calar en la població més jove que ens acompanya hui, de diversos centres escolars, per a aconseguir que la reducció quant a l'estigma en salut mental siga una realitat”.

  Després de l'acte de presentació de l'activitat, s'ha projectat la pel·lícula Intocable per a, posteriorment, realitzar un col·loqui dirigit per Mónica Portillo, psicòloga clínica de l'Hospital Universitari de la Ribera, qui ha assenyalat que s'ha volgut enfocar, fonamentalment, en el benestar de la població en general, que es correspon amb el lema del Dia de la Salut Mental d'enguany, i en la reducció de l'estigma en salut mental.

  Pujar