elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Sueca acull el ple del Consell Territorial d'FP la Ribera del Xúquer

Sueca acull el ple del Consell Territorial d'FP la Ribera del Xúquer
  MÉS FOTOS
  Sueca acull el ple del Consell Territorial d'FP la Ribera del Xúquer - (foto 2)
  Sueca acull el ple del Consell Territorial d'FP la Ribera del Xúquer - (foto 3)

   

  El saló de plens de l'Ajuntament de Sueca ha acollit el ple del Consell Territorial de Formació Professional (FP) la Ribera del Xúquer, amb la presència de l'alcalde, Dimas Vázquez; el regidor d'Educació, Joan Carlos Vázquez; representants dels ajuntaments d'Algemesí, l'Alcúdia, Cullera, Albalat de la Ribera i la Pobla Llarga; així com representants sindicals, empresarials, de centres públics d'FP i de Labora Formació. Per part de la Conselleria d'Educació, han assistit les prospectores d'FP, Ana Mascarell, presidenta del Consell Territorial; i Maribel Navarro, secretària del Consell Territorial.

  Entre els temes que ha inclòs l'ordre del dia, s'ha realitzat la presentació de l'Estudi de necessitats formatives d'FP de l'àrea 9 la Ribera del Xúquer; el lliurament de la memòria de la comissió tècnica 2022 i s'han tractat les pròximes actuacions d'esta comissió, com ara el seguiment de la implantació oferida en matèria formativa, els reptes futurs de l'àrea territorial, la celebració de les jornades sectorials de difusió de la FP valenciana o la planificació de les fires comarcals en 2024, entre altres.

  Els consells territorials de la Formació Professional, òrgans de recent creació, tenen com a objectiu realitzar una radiografia a nivell comarcal dels centres que imparteixen esta formació per a determinar l'oferta que s'imparteix i les necessitats que es detecten en l'àmbit professional per part de les empreses privades.

  En el cas de Sueca, una de les necessitats que es van detectar en matèria formativa, i que es va aconseguir l'any 2021, va ser la d'oferir, en l'institut Joan Fuster, el títol de Grau Mitjà d'Atenció a Persones en Situació de Dependència. Una altra de les reivindicacions dels representants municipals de l'Ajuntament de Sueca, que es van tractar en el ple del Consell Territorial, va ser la necessitat que la nostra ciutat dispose d'un Centre Integrat d'FP com a capital de comarca. A més, en la reunió, es van plantejar altres accions i opcions des de l'experiència i la professionalitat dels assistents.

  Pujar