22 de gener de 2020 22/1/20

La subhasta del vedat de Sueca recapta 118.500 euros

La subhasta del vedat de Sueca recapta 118.500 euros - (foto 1)

  Este diumenge s'ha celebrat la tradicional cita de la subhasta per a la temporada de caça d'aus aquàtiques en el vedat de Sueca, al lloc habitual, al Centre Municipal Bernat i Baldoví. La quantitat total recaptada enguany és sensiblement inferior a la de la darrera temporada, un fet que s'atribueix sobretot a la susceptibilitat del col·lectiu de caçadors per la qüestió del calendari de la crema de la palla de l'arròs.

  En total, la Junta de Tirades de l'Ajuntament de Sueca ha aconseguit recaptar 118.500 euros, això significa que l'aportació s'ha reduït en un 22,35 % respecte a l'any anterior. Des de les 9 del matí i fins el migdia, les colles de caçadors han seguit la subhasta per tal d'aconseguir el millor "puesto" per a la nova temporada.

  La jornada ha estat presidida per l'alcaldessa de Sueca, Raquel Tamarit. La màxima representant del consistori va insistir, en la seua intervenció, en què des de l'Ajuntament i des del Consell Agrari presidit pel regidor d'Agricultura Salvador Campillo, també present, s'està treballant al màxim en les negociacions amb Conselleria per tal que les condicions requerides per a la crema de la palla no interferisquen ni afecten a la pràctica cinegètica al terme de Sueca. Tamarit va donar totes les garanties del fet que els caçadors tindrien en esta temporada, com en les anteriors, un vedat en condicions i va afegir que es soltaria l'aigua tant prompte com es poguera per tal que esta arribe a tots els "puestos".

  L'alcaldessa va insistir en el benefici social que reporta l'activitat al poble de Sueca, atés que tot el recaptat, en esta ancestral cita, es destina tradicionalment a la contractació temporal de personal de guàrdia de portes de tirades i a la millora dels camins agrícoles i infraestructures agràries.

  En la subhasta d'enguany s'ha mantés pràcticament l'aposta més forta per les mateixes replaces que en les últimes temporades. La Mota ha tornat a estar la replaça més cotitzada, adjudicada en esta temporada per 6.800 euros, 1.500 euros menys que l'any anterior. A esta li segueix també com l'any passat la 10 del vedat nou, adjudicada per 6.600 euros, una xifra també inferior a la de la temporada passada que es va subhastar per 7.800 euros i després la 11 del vedat vell, també una de les més valorades en 2016, adjudicada enguany per 6.200 euros, en este cas 1.100 més que l'any anterior.

  En el costat oposat, la xifra més reduïda que s'ha aportat per algunes replaces ha sigut de 200 euros, en alguns casos com ara la 25, la 32 o la 26 del vedat nou o la 2, la 21 o la 25 del vedat vell.
  La primera tirada enguany serà el dissabte 25 de novembre. Les tirades seguiran els dissabtes 9, 16, 23 i 30 de desembre i a gener de l'any nou es podrà tirar els dissabtes 6, 13 i 20. En finalitzar la temporada, hi haurà els dies de càbila, del 22 al 26 de gener.

  ocultar
  La subhasta del vedat de Sueca recapta 118.500 euros
  Pujar