elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

El saló de plens de l'Ajuntament exposa l'obra del pintor Alfredo Claros titulada El Señor José Serrano Simeón

El saló de plens de l'Ajuntament exposa l'obra del pintor Alfredo Claros titulada El Señor José Serrano Simeón
  MÉS FOTOS
  El saló de plens de l'Ajuntament exposa l'obra del pintor Alfredo Claros titulada El Señor José Serrano Simeón - (foto 2)
  El saló de plens de l'Ajuntament exposa l'obra del pintor Alfredo Claros titulada El Señor José Serrano Simeón - (foto 3)

  Des de divendres passat, el saló de plens de l'Ajuntament exposa el valuós retrat del mestre Serrano titulat El Señor José Serrano Simeón, pintat per Alfredo Claros en 1925. La idea de l'Ajuntament de mostrar esta obra al públic, s'emmarca dins dels actes commemoratius pel 150 aniversari del naixement del reconegut compositor suecà. “Des de la Regidoria de Patrimoni, amb la col·laboració de Turisme, hem volgut realitzar esta exposició amb motiu de l'aniversari que estem celebrant entorn del compositor. En esta iniciativa, a més, conflueixen dos artistes de renom com són Serrano i Claros. La nostra pretensió és, a més d'exposar l'obra al públic, que la ciutadania puga gaudir també del resultat de les obres de reforma que s'han realitzat en el saló de plens de l'Ajuntament”, ha explicat el regidor de Patrimoni, Joan López.

  “Des de l'Ajuntament, hem destinat en esta legislatura una partida a la restauració d'una sèrie de valuoses obres d'art, cedides temporalment al consistori, perquè perduren en el temps en un estat òptim de conservació i puguen ser exposades i gaudides per la ciutadania. En este cas, coincideixen en un mateix acte dos reconeguts artistes amb una estreta vinculació amb Sueca: el compositor José Serrano i el pintor Alfredo Claros. Per a mi, com a alcalde, suposa una gran satisfacció, no sols a nivell institucional sinó també personal, per la relació d'amistat que va mantindre Alfredo Claros amb el meu iaio patern”, ha assenyalat l'alcalde de Sueca, Dimas Vázquez.

  A l'acte d'inauguració d'esta mostra han assistit, a més de l'alcalde de Sueca, els regidors de Patrimoni, Joan López, i de Serveis Municipals, Joan Carles Vázquez, així com familiars del pintor Alfredo Claros i del Mestre Serrano, entre ells el seu net, José Francisco de Brugada Serrano, qui ha cedit de manera temporal i desinteressada l'obra perquè siga exposada en el saló de plens. “Esta iniciativa suposa un acte més que agrair a l'Ajuntament de Sueca per ser la institució pública que més homenatges ha brindat al meu iaio. A manera d'una certa crítica, considere que, des de fa anys, altres institucions superiors haurien d'haver prestat una major atenció als seus artistes, als seus il·lustres del món de la cultura. Per això, estic molt content, satisfet i agraït a l'Ajuntament de Sueca, per tindre tan present sempre al meu iaio”, ha afirmat José Francisco de Brugada Serrano.

  El retrat exposat és un oli d'alt valor artístic i històric pintat a la platja del Perelló, lloc on el compositor tenia una casa en la qual passava llargues temporades quan visitava Sueca. L'obra podrà ser visitada en el saló de plens els dies 10, 11 i 12 de novembre, en horari de 18 a 21 hores, amb entrada lliure i gratuïta.

  Pujar