elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Els Reis Mags visitaran tots els carrers de Sueca

Arxiu
Arxiu
  • L'Ajuntament ha elaborat un programa d'actes per a aestes dates variat i adaptat a les circumstàncies

MÉS FOTOS
Els Reis Mags visitaran tots els carrers de Sueca - (foto 2)

L'Ajuntament de Sueca, a través de les regidories de Festes, Cultura, Educació, Comerç i Esports, ha preparat una programació per a les pròximes festes nadalenques adaptada a les circumstàncies excepcionals que estem vivint. Alguns dels seus actes més esperats pels i les més xicotets/es de la casa s'han vist afectats i modificats per a evitar les aglomeracions típiques d'estes dates. Així, durant els pròxims dies 18, 19, 20, 23 i 24, els elfos estaran recollint les cartes dels xiquets i xiquetes de Sueca a la Casa del Pare Noel, instal·lada junt al campanar de l'església de Sant Pere. Un casa que s'ha hagut de condicionar, i que estarà oberta al públic completament, perquè es puguen realitzar les fotografies des de fora i mantindre així les distàncies de seguretat. El mateix dia 24 de desembre, a la vesprada, el Pare Noel arribarà a la seua casa on procedirà al sorteig, entre totes les cartes entregades, de cinc regals de 50 euros en forma de targeta per a utilitzar en els comerços de Sueca que hagen participat en la Mostra d'Aparadors d'enguany.

Una altra de les visites més esperades pels i les més xicotets/es de la casa, serà la dels Reis Mags d'Orient. Enguany, les seues majestats arribaran a Sueca el pròxim dia 5 de gener, a partir de les 18 hores, recorrent tots els carrers del municipi perquè cap xiquet/a se quede sense poder veure'ls. Prèviament, els dies 2, 3 i 4 de gener, els podran entregar les seues cartes en la recepció a les seues majestats que es realitzarà també junt al campanar de Sant Pere. Però, a més, podran entregar-les, els pròxims dies 21 i 22 de desembre, en els seus propis col·legis, on rebran un missatge nadalenc virtual dels Reis Mags.

La programació nadalenca inclou, a més, la Mostra d'Aparadors, en la qual tots els comerços del municipi que participen rebran un regal; el I Concurs de Decoració Nadalenca de Balcons, Finestres i Façanes, en el qual podrà participar tota la ciutadania, la X edició de la Piràmide Comercial, o la tradicional Cursa Nadalenca, este any virtual i reconvertida en un concurs de disfresses en el qual es podrà participar a través de les seues diverses categories, enviant una fotografia amb les millors disfresses a: suecaregidoriaesports@gmail.com.

En l'apartat cultural de la programació, es troben els concerts que oferiran la Societat Ateneu Musical de Sueca, el pròxim 19 de desembre, a les 19 hores; i l’Albada i el Cor Echo Vocis, el pròxim 23 de desembre, a les 19.30 hores. Tots dos seran en el Centre Municipal Bernat i Baldoví i amb entrada gratuïta. El diumenge, 27 de desembre, s'oferirà l'espectacle familiar Tempus Magicus Circus; i el 28 de desembre els i les més xicotets/es de la casa podran gaudir també amb Alícia, el musical de les meravelles. El dimarts, 29 de desembre, s'oferirà l'espectacle de dansa Pi, per a un públic a partir de 8 anys i, el dimecres, 30 de desembre, i ja per a un públic més adult, s'ha programat l'espectacle Turist (or not turist). Finalment, el diumenge, 3 de gener, el Centre Municipal Bernat i Baldoví acollirà l'espectacle de màgia de Toni Bright, el mag de la ment.  

Pel que respecta als actes de caràcter més religiós, el pròxim 24 de desembre, a partir de les 18 hores, se celebrarà el tradicional Cant de la Sibil·la, el Sermó de la Calenda i la missa a l'Església de Sant Pere.

I com ja vam avançar fa uns dies, des de l'Ajuntament s'ha previst enguany una edició especial, i adaptada a les circumstàncies, de les activitats i tallers que s'ofereixen per Nadal als i les xiquets/es i joves de Sueca. Per esta raó, els pròxims dies 28, 29 i 30 de desembre, el CEIP Cervantes i el Casal Jove oferiran una Escola de Nadal i una diversitat de Tallers per a Joves, entre els quals s'inclou un dedicat a la Ràdio. Totes estes activitats són gratuïtes i disposen de places limitades.

Finalment, la programació d'actes inclou també els lliuraments de premis. El dijous, 14 de gener, tindrà lloc la de les cinc cartes afortunades triades pel Pare Noel, i el sorteig de regals entre els i les clients/es participants en la Piràmide Comercial. El divendres 15, tindrà lloc el lliurament de premis del Concurs de Decoració Nadalenca de Balcons, Finestres i Façanes i, el dilluns 18 de gener, el lliurament d'agraïments als participants en la Mostra d'Aparadors.                

Pujar