elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

La Regidoria de Comerç de Sueca informa sobre les ajudes convocades per la Cambra de Comerç per al foment de l'ocupació

    La Regidoria de Comerç de l'Ajuntament de Sueca vol informar la ciutadania interessada sobre com sol·licitar les ajudes convocades per la Cambra de Comerç, l'objectiu de les quales són fomentar la creació d'ocupació a través de la contractació de joves beneficiaris del Sistema Nacional de Garantia Juvenil, així com donar suport al desenvolupament de noves activitats empresarials i/o professionals dutes a terme per estos joves. “Des del departament de Comerç, la nostra intenció és facilitar a tots els negocis de la ciutat, i a la població en general, qualsevol tipus d'iniciativa, pròpia o externa, que ajude a generar ocupació local. Per això, des de la Regidoria de Comercç ens posem a la disposició de la ciutadania interessada per a informar-los o aclarir-los qualsevol dubte sobre este tema”, ha assenyalat la regidora de Comerç, Manoli Egea.

    Els i les beneficiaris/ies d'estes ajudes són, pel que fa a la Línia 1 (contractació): les pimes, micropimes i persones inscrites en el Règim Especial de Treballadors Autònoms de la demarcació territorial de la Cambra Oficial de Comerç, Indústria, Serveis i Navegació de València, que es troben donades d'alta en el cens de l'Impost sobre Activitats Econòmiques (IAE). Pel que respecta a la Línia 2 (autoocupació), són: els i les joves beneficiaris/ies del Sistema Nacional de Garantia Juvenil que, almenys, hagen finalitzat l'orientació vocacional del Pla de Capacitació en el marc del Programa Integral de Qualificació i Ocupació (PICE), i que s'hagen inscrit en el Règim Especial de Treballadors Autònoms (RETA), en un Col·legi Professional o mutualitat de previsió social.

    Pel que respecta a l'objecte de les ajudes, pel que fa a la Línia 1 (contractació), consisteix en la concessió d'estes ajudes a les empreses de la demarcació de la Cambra Oficial de Comerç, Indústria, Serveis i Navegació de València, que hagen contractat joves beneficiaris del Sistema Nacional de Garantia Juvenil, que hagen participat en el Pla de Capacitació, per un temps mínim de 6 mesos, 180 dies a temps complet. Quant a la Línia 2 (autoocupació): l'objecte és la concessió d'ajudes a joves beneficiaris del Sistema Nacional de Garantia Juvenil, que hagen participat en el Pla de Capacitació, i que s'hagen inscrit en el Règim Especial de Treballadors Autònoms, en un col·legi professional o mutualitat de previsió social, a la província de València.

    La quantia de les ajudes ascendeix, en el marc de la Línia 1, a 4.950 euros per cada jove contractat/da; i, en el marc de la Línia 2, a 600 euros, per cada jove que inicie un projecte empresarial, donant-se d'alta en el RETA, o en la mutualitat corresponent, i en l'IAE. El termini de presentació de sol·licituds conclourà el 30 de juny. El text complet d'esta convocatòria pot consultar-se a través de la web: https://www.camaravalencia.com/es-es/empleo/programa-garantia-juvenil/paginas/empresas.aspx.

    Pujar