elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Tot a punt per a la celebració del 9 d'octubre a Sueca

Tot a punt per a la celebració del 9 d'octubre a Sueca
  MÉS FOTOS
  Tot a punt per a la celebració del 9 d'octubre a Sueca - (foto 2)

  La capital riberenca celebra tradicionalment el 9 d'octubre amb tot un seguit d'actes que s'han consolidat, amb el temps, al programa de la celebració de la festivitat dels valencians a Sueca. Com sempre, la figura de l'insigne escriptor i assagista suecà, Joan Fuster, centrarà bona part de la celebració i els homenatges amb què Sueca commemora este dia tan assenyalat per als valencians.

  El pròxim divendres, 7 d'octubre, tindrà lloc a les 19:00 h. la inauguració de l'exposició del XVIII Concurs de Dibuix Jaume I i el 9 d'octubre a l'Espai Moret de la sala d'Exposicions Els Porxets de Sueca.

  Ja el diumenge 9 d'octubre, els actes protocol·laris commemoratius del Dia Nacional dels Valencians començaran a partir de les 11 del matí amb una cercavila des de l’Ajuntament fins la casa de Joan Fuster. Al claustre de l'Espai Joan Fuster tindrà lloc la lectura del Correllengua, enguany a càrrec del suecà Daniel Vera, i participaran també el Grup de Danses l'Almogàver acompanyat per l'Associació Cultural La Xala i la Muixeranga de Sueca amb el Grup de tabals i dolçaines Tabalaina.

  A les 12:00 hores, tindrà lloc l’homenatge de l’Ajuntament i les entitats cíviques a la figura de Joan Fuster, a la Plaça de l'Ajuntament, a més d’una ofrena floral i una lloança al destacat escriptor suecà que enguany serà a càrrec del nou director de l'IES Joan Fuster de Sueca, Miquel Furió.

  Mitja hora més tard, a les 12:30 hores i des del Saló de Plens de l’Ajuntament de Sueca se celebrarà el lliurament de premis del XVIII Concurs de Dibuix per a escolars Jaume I i el 9 d'octubre.

  Com és habitual, els actes institucionals pel 9 d'octubre es tancaran, pel que fa a la Capital de la Ribera Baixa, amb la baixada del Penó de la Conquesta des de la balconada de l'Ajuntament. Tot seguit, l’actuació del Grup de Danses l'Almogàver i l’Associació Cultural La Xala posarà punt i final a la festa.

  Actes fora del programa oficial

  A més dels actes institucionals, l'Assemblea de Joves de la Ribera Baixa també ha programat per a la vesprada i vetllada de divendres, 7 d'octubre, una jornada prèvia en què la música en valencià tindrà un paper protagonista.

  La festa començarà a les 18:00 h. amb una cercavila que partirà des de la Plaça de l'Ajuntament de Sueca i finalitzarà al Casal Jove on tindrà lloc l'actuació del cantautor Cesk Freixas, a les 20:00 h. A les 21 h., en el mateix emplaçament, hi haurà sopar popular vegà per tots els que vulguen continuar la festa, aquells que vulguen sumar-s'hi en el moment podran adquirir per 3 euros el seu entrepà de pisto o hummus amb ceba fregida. I a partir de les 23:00 h. la vetllada continuarà amb més música de la mà dels grups Novus Ordo, el concert de tribut al grup Obrint Pas a càrrec de Seguirem que s'organitza amb la col·laboració del consistori i les sessions del dj. Txarli White.

  Pujar