elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

El president del Centre d'Iniciatives Turístiques de Sueca dona a l'Ajuntament documentació de gran valor històric i patrimonial

El president del Centre d'Iniciatives Turístiques de Sueca dona a l'Ajuntament documentació de gran valor històric i patrimonial

    L'Ajuntament de Sueca, a través de la Regidoria d'Arxiu Municipal i Patrimoni, ha rebut la donació d'una sèrie de documents i fotografies per part de Salvador Solanes Rojo, president del Centre d'Iniciatives Turístiques (CIT) de Sueca. D'esta manera, li cedeix la titularitat al consistori, qui passarà a ser el responsable de la seua custòdia a perpetuïtat. El regidor de Patrimoni, Joan López, ha mostrat públicament el seu agraïment a Salvador Solanes “per esta donació de gran valor per a la ciutat, que romandrà perfectament custodiada en l'Arxiu Municipal i que, en breu, exposarem perquè puga ser consultada”.

    El Centre d'Iniciatives Turístiques de Sueca es va crear a partir d'un grup de persones interessades a promocionar el municipi. “En eixos moments, el poble estava molt àvid de fer coses. Hi havia un cultiu de gent molt altruista, amb inquietuds. Persones de diferent índole, i molt diversos sectors, que buscàvem la promoció turística, cultural, gastronòmica... del municipi. Tota esta documentació representa la història”, ha assenyalat Salvador Solanes.

    La documentació ara donada, abasta des de la creació del CIT, al 1981, fins a 1986. En ella podem trobar una gran varietat de documents, com els que fan referència a tràmits, activitats i projectes del Centre; fotografies, com les que recullen la seua presència, per exemple, en la segona edició de la Fira Internacional de Turisme (FITUR), l'any 1982; i publicacions, ja que, en eixos anys, el Centre va editar una sèrie de catàlegs turístics de Sueca. A més, es troben també documents que demostren l'interés del CIT, ja en eixos anys, per promoure la creació d'un Museu de l'Arròs a Sueca.

    Pujar