elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

El poble de València que apunta a un estiu de diversió: nou parc d'aigua urbana amb 250 m² de superfície de jocs

El poble de València que apunta a un estiu de diversió: nou parc d'aigua urbana amb 250 m² de superfície de jocs
  • Splah Park començarà la seua activitat a la fi de maig

MÉS FOTOS
El poble de València que apunta a un estiu de diversió: nou parc d'aigua urbana amb 250 m² de superfície de jocs - (foto 2)

El municipi de Sueca comptarà a partir de finals del mes de maig amb una nova zona d'oci i diversió, especialment pensada per als més xicotets de la casa, denominada Splash Park, un parc d'aigua urbà, sostenible i accessible que servirà per a suportar millor les altes temperatures de l'estiu. “Este concepte ve desenvolupant-se en els últims anys com una solució innovadora per a totes les ciutats, oferint espais de refresc per a la ciutadania, amables amb l'entorn, que permeten la cohesió social i, sobretot, l'oci”, ha explicat Daniel Gómez, responsable comercial de l'empresa encarregada del projecte.

L'alcalde de Sueca, Dimas Vázquez; el regidor de Serveis Municipals, Joan Carles Vázquez; i els també regidors Julián Sáez, Carmen Pérez, Gema Navarro i Sari Sáez, han visitat el lloc on anirà situat el parc d'aigua, al carrer Manuel Tarancón, acompanyats dels responsables de l'obra, per a conéixer de primera mà els avanços del projecte. “Després de la zona de jocs d'aigua que vam construir al carrer Jaume I fa dos anys, i el bon acolliment que va obtindre, vam decidir posar en marxa la construcció d'una altra zona d'estes característiques, de majors dimensions i que fora per a totes les edats, en un lloc accessible i amb fàcil aparcament”, ha assenyalat el regidor de Serveis Municipals, Joan Carles Vázquez, qui ha explicat també que el projecte, amb un pressupost de 221.000 euros, ha sigut cofinançat per l'Ajuntament de Sueca i la Diputació.

El funcionament del parc consistirà en un activador que serà polsat pels usuaris, en l'horari d'obertura del parc, que iniciarà una seqüència en la qual l'aigua començarà a emergir pels diferents elements de joc. A més, es crearà una zona específica per als xiquets i xiquetes de menor edat, amb làmines fines d'aigua, i una altra amb canons per als més majors, i adults, que busquen una interacció més activa, “tot això sense profunditat. A més, tota l'aigua emprada s'arreplega posteriorment en un depòsit en el qual es tractarà conforme als estàndards més alts de qualitat que existixen en el mercat perquè puga ser reutilitzada, amb el que s'aconseguix un espai completament sostenible”, ha explicat Daniel Gómez, responsable de l'empresa.

L'alcalde de Sueca, Dimas Vázquez, ha mostrat la seua satisfacció pel ritme dels treballs, “l'empresa responsable ens ha confirmat que, a la fi del mes de maig, la ciutadania que ho desitge podrà vindre a gaudir d'esta instal·lació que comptarà amb una superfície de 250 m². A més, estem preparant una festa d'inauguració per a tots”. Així mateix, Dimas Vázquez ha anunciat que des de l'Ajuntament està prevista també una actuació per a renovar íntegrament el parc de jocs que hi ha en la mateixa zona, al costat del futur Splah Park. “Finalment, tenim prevista també, en un altre punt de la ciutat que ja anunciarem, la construcció d'una zona de calistenia i una altra amb aparells específics perquè les persones més majors puguen practicar exercici. Continuem treballant en la creació d'entorns que contribuïsquen a millorar la qualitat de vida de la ciutadania”, ha assenyalat l'alcalde.

Pujar