3 d’abril de 2020 3/4/20

La pluja obliga a ajornar l'ofrena de flors de les falles a la Mare de Déu de Sales

La pluja obliga a ajornar l'ofrena de flors de les falles a la Mare de Déu de Sales - (foto 1)
  MÉS FOTOS
  La pluja obliga a ajornar l'ofrena de flors de les falles a la Mare de Déu de Sales - (foto 2)

  Les inclemències meteorològiques afectaren a la recta final de les festes falleres de Sueca. El mal oratge que es va convertir en insistent pluja ahir a mitjan vesprada, coincidint amb l'hora en què falleres i fallers havien de concentrar-se per començar l'ofrena de flors a la Mare de Déu de Sales, va obligar a suspendre el tradicional acte del dia de Sant Josep. La cita amb la patrona se celebrarà finalment este pròxim diumenge, dia 25 de març, segons ha anunciat la Junta Local Fallera.

  D'altra banda, els actes posteriors de la Nit de la Cremà discorregueren amb normalitat i sense incidències. De nou, i com sempre, des de la Policia Local de Sueca han treballat de valent per fer de les festes falleres una festa segura per garantir que tots pogueren disfrutar al màxim d'estos dies.

  El foc ha sigut supervisat per un dispositiu especial, des de les 22:30 h. i fins ben entrada la matinada, que ha comptat amb quatre patrulles conformades per vora una desena d'agents de la Policia Local de Sueca.
  Per tal de reduir a cendres els tretze monuments fallers plantats a Sueca, dos al Perelló i un al Mareny de Barraquetes, han intervingut tres equips de bombers. En la ruta sense bombers, també ha participat un equip de suport amb camió auto-bomba i la brigada de Protecció Civil de Sueca.

  El dispositiu especial de seguretat policial també inclou la senyalització i control de les vies d'evacuació d'entrada i eixida dels camions de bombers. En general, els dies fallers han discorregut amb tranquil·litat. Entre les actuacions més destacades dels agents, durant les festes, s'ha decomissat material pirotècnic a un venedor ambulant, i també s'han retirat vora seixanta vehicles estacionats en zones de foc i en els carrers senyalitzats per a la celebració del dia de Sant Josep.

  El servei de neteja viària, ha començat a la mitjanit i ha finalitzat a les 6:00 hores. Han treballat dos equips formats per un encarregat i quatre operaris, cadascun. En total s'han recollit 74 tones de restes de les restes de la crema dels monuments.
  Pel que fa als mitjans, s'han incrementat notablement respecte a l'anterior exercici. Per a realitzar els treballs s'han mobilitzat quatre camions i dos pales per recollir les runes, una màquina agranadora amb bufadora, i una cisterna per al baldeig.

  Pujar