elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

El Palau de les Arts de València s'ompli per homenatjar a José Serrano

El Palau de les Arts de València s'ompli per homenatjar a José Serrano - (foto 1)
  MÉS FOTOS
  El Palau de les Arts de València s'ompli per homenatjar a José Serrano - (foto 2)
  El Palau de les Arts de València s'ompli per homenatjar a José Serrano - (foto 3)

  Les dos bandes de Sueca, l'Ateneu Musical i la Unió Musical, es van donar cita este diumenge en un concert seguit per un públic multitudinari, celebrat al Palau de les Arts ?Reina Sofia? de València, en homenatge al mestre José Serrano, enguany que es commemora el 75 aniversari de la mort del compositor. Més d'un miler de persones van acudir a l'auditori per escoltar algunes de les peces més conegudes de l'autor, conegut també per les seues nombroses sarsueles i obres líriques.

  L'Ateneu Musical va interpretar el Fallero, La Reina Mora i Los Claveles i la Unió Musical, El motete, La Dolorosa i la Canción del Olvido. El concert va acabar amb la interpretació d'una de les peces més reconegudes de Serrano, l'himne regional.

  L'acte va comptar amb l'assistència d'una nombrosa representació de la Corporació Municipal de l'Ajuntament de Sueca i d'alguns familiars del compositor. També hi va assistir el suecà Abel Guarinos, nou director del Institut Valencià de Cultura i representants de la Federació de Societats Musicals Valenciana.

  El concert s'emmarcava en el cicle ?Bandes a les Arts? en el qual s'ha dedicat dos de les deu cites programades a homenatjar al cèlebre músic i compositor de Sueca, conegut popularment com el Mestre Serrano.
  A més d'esta cita protagonitzada per les dos bandes de Sueca, el passat 17 d'abril es va celebrar al Palau de les Arts un concert commemoratiu del Dia de la Música Valenciana, que va estar dedicat també a la figura de Serrano i va comptar amb la participació de les bandes guanyadores de l'última edició del Certamen de Bandes de Música Valencianes: La Unió Musical d'Algímia, la Unió Musical El Arte de Sinarcas, la Societat Unió Protectora Musical de Llombai i la Unió Musical de Godelleta.

   

  Pujar