elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

La millor paella valenciana del món es cuina en El Palmar

58 Concurs Internacional de Paella Valenciana de Sueca
58 Concurs Internacional de Paella Valenciana de Sueca
  • El restaurant Bon Aire d'aquesta localitat valenciana ha guanyat el premi a 'millor paella del món' de la 58ª edició del Concurs Internacional de Paella Valenciana celebrat a Sueca

Galeria de fotos
Sueca - 58 Concurso Internacional de Paella Valenciana
Sueca - 58 Concurso Internacional de Paella Valenciana
MÉS FOTOS
La millor paella valenciana del món es cuina en El Palmar  - (foto 2)
La millor paella valenciana del món es cuina en El Palmar  - (foto 3)

T'agradaria provar la millor paella valenciana del món? Doncs has d'anar al Palmar. Així ho ha decidit el jurat del Concurs Internacional de Paella Valenciana que s'ha celebrat a Sueca aquest diumenge, qui ha considerat que la paella del restaurant Bon Aire del Palmar és la millor de món. Li han seguit el Restaurant Monastrell d'Alacant, amb un segon premi i el restaurant Casa Graner, de Serra, amb un tercer lloc.

L'equip de cuina guanyador, premiat amb 2.500 euros, ha estat format pel xef Raul Magraner Martínez i el seu fill Jordi Magraner. "Este reconeixement, i més ací a Sueca, és un honor per a la nostra família. Portem 40 anys al restaurant i és un mèrit a tota la trajectòria del nostre establiment pel qual hem passat ja tres generacions de la casa" ha manifestat el vencedor. Preguntat pel secret que li ha atorgat la victòria, ha assegurat que els ingredients són els mateixos per a tots però sí ha reconegut que és molt important cuidar minuciosament els temps i els punts de cocció i sobretot fer un bon sofregit, "la base de tota bona paella" ha afirmat.

El la categoria de millor paella d'un restaurant estranger ha sigut Simply Spanish d'Austràlia, en el de millor restaurant de la Comunitat Valenciana, Ricepaella (València) i el Millor restaurant de Sueca, London Sueca. En total, quaranta restaurants de tot el món han participat en aquest concurs amb cuiners vinguts de Japó, Mèxic, Perú, Estats Units, Costa Rica o França. També hi havia restaurants locals i espanyols.

El concurs

El concurs, a més del prestigi i els innombrables reconeixements internacionals, té la singularitat de ser l'esdeveniment gastronòmic més antic d'Espanya. Els seus orígens es remunten a l'any 1961 a causa del 'boom' turístic i de certàmens gastronòmics. Va ser aqueix any, coincidint amb el 600 aniversari de la 'Troballa de la Mare de Déu', quan el llavors alcalde de Sueca va voler crear una festa dedicada a la paella. Va ser així com va nàixer la 'festa de l'arròs' que va ser creixent a poc a poc convertint-se en festa d'interès turístic i aconseguint els 1.600 comensals en 1974.

Però el punt d'inflexió es va produir en 1990 quan la participació va adquirir el qualificatiu de 'internacional' en estendre's a Europa, Amèrica i Japó. Es va obrir així el concurs a l'àmbit internacional i es va certificar la recepta de la paella valenciana de Sueca com l'original i el Concurs va ser declarat Festa d'Interès Turístic Nacional.

La recepta

Però, Què ha de portar l'autèntica recepta de la paella valenciana? Segons el comitè organitzador del concurs - i avalat pel club de caps de cuina de la Comunitat Valenciana- els ingredients d'una paella per a quatre persones són: 400 gr. d'arròs de Sueca, 800 gr. de pollastre, 400 gr. de conill, 1 dotzena de "vaquetes" (caragols), 400 gr. de garrofó, 150 gr. de tavella, 300 gr. de fesols, oli d'oliva,1 dent d'all pelat i picat, 1 tomaca madura triturada, 1 cullerada de pimentó i de forma optativa safrà en brins, sal i una rameta de romaní. Són els ingredients que han hagut d'utilitzar els participants d'aquest concurs en el seu 58ª edició.

Pujar