13 de novembre de 2019 13/11/19

La mostra itinerant “La més neta del mediterrani” arranca la seua segona temporada a Sueca

La mostra itinerant “La més neta del mediterrani” arranca la seua segona temporada a Sueca - (foto 1)
  MÉS FOTOS
  La mostra itinerant “La més neta del mediterrani” arranca la seua segona temporada a Sueca - (foto 2)
  La mostra itinerant “La més neta del mediterrani” arranca la seua segona temporada a Sueca - (foto 3)

  El Casal Jove de Sueca acollirà entre este dimecres i dijous a més de 150 xiquets i xiquetes dels col·legis  Nostra Sra. de Fátima i Maria Auxiliadora que visitaran l'exposició 'La més neta del Mediterrani', organitzada per Amigos de la Terra, GECEN, Greenpeace, Surfrider i Retorna, entre altres organitzacions.

  Esta exposició forma part d'una campanya de sensibilització ciutadana que, durant la passada primavera, van impulsar estes organitzacions en 17 ciutats i pobles de la geografia valenciana i que va concloure visitant els ajuntaments de València i Alacant.

  Hui, ‘La més neta del Mediterrani’ ha iniciat a la capital riberenca un segon cicle de visites per pobles i ciutats de tot el territori valencià que ha estat inaugurat per l'alcaldessa de Sueca, Raquel Tamarit, i el secretari autonòmic de Medi ambient de la Generalitat Valenciana, Julià Àlvaro.

  La campanya advoca per una gestió de residus eficaç que cuide la gent i el medi ambient, amb mesures com el sistema de retorn d'envasos. Estes solucions són alternatives viables, implantades en altres països amb molts bons resultats. Precisament l'exposició dóna a conéixer algunes d'estes mesures: que les llaunes i botelles es venden amb dipòsit i es retornen a la tenda, la prohibició de les bosses de plàstic d'un sol ús i la promoció de bosses duradores, augmentar la sensibilització pel que fa a bolquers i altres plàstics d'envasos, fomentant l'ús d'alternatives reutilitzables, entre altres opcions.

  En este sentit, l'alcaldessa de Sueca ha estat clara. “A la gent, la cosa que més li motiva és que li toquen la butxaca. Per tant, tot el que faces per reduir-los la seua despesa, funciona. El Sistema de Dipòsit envia un missatge molt positiu: ser respectuós amb el medi ambient, a més, és més sostenible econòmicament”, ha explicat Tamarit.

  El secretari autonòmic, per la seua banda, ha recordat que el Consell està apostant per una gestió de residus molt més respectuosa que acabe amb la filosofia del “usar i tirar”. “No podem acceptar ni social ni econòmicament que cada dia abandonem cinc milions de llaunes i botelles”, ha sentenciat.

  En este segon cicle de la campanya, ‘La més neta del Mediterrani’ seguirà recorrent  diferents pobles i ciutats per donar a conèixer el problema de l'abandó de residus al nostre territori i proposar les solucions que acaben amb esta xacra, fent d'esta, la regió més neta del Mediterrani.

  ocultar
  La mostra itinerant “La més neta del mediterrani” arranca la seua segona temporada a Sueca
  Pujar