27 de gener de 2020 27/1/20

L'Aula Didàctica de l'Espai Joan Fuster de Sueca inaugura el curs 2018-2019 ampliant la seua oferta educativa

L'Aula Didàctica de l'Espai Joan Fuster de Sueca inaugura el curs 2018-2019 ampliant la seua oferta educativa - (foto 1)
  MÉS FOTOS
  L'Aula Didàctica de l'Espai Joan Fuster de Sueca inaugura el curs 2018-2019 ampliant la seua oferta educativa - (foto 2)

  L'Espai Joan Fuster inaugura el pròxim dijous, 4 d'octubre, el tercer curs de la seua Aula Didàctica de Cultura Contemporània. El programa d'innovació educativa que forma part del Pla Estratègic Cultural Valencià 2016-2020 ‘Fes Cultura’, de la Conselleria d'Educació, Investigació, Cultura i Esport de la Generalitat Valenciana, enceta el nou exercici 2018-2019 amb una oferta ampliada per acostar la figura de l'intel·lectual de Sueca a les generacions més joves.

  Vora tres anys després de la inauguració del complex cultural, l'espai educatiu de l'aula reobri les seues portes en finalitzar les vacances escolars d'estiu, tot consolidat com un referent cultural i pedagògic al voltant de la figura de Fuster. Als tres tallers que ja venien oferint-se en els darrers cursos – Abans que el sol no creme..., Joan Fuster i les màquines d'escriure i Imatges i pensaments de Fuster - se sumen dos nous - Bestiari fusterià i L'evolució en les formes de comunicació: de la carta al Whatsapp - que completen la nova proposta didàctica.

  A l'acte de dijous s'ha previst l'assistència del secretari autonòmic de Cultura i Esport, Albert Girona. Este, en representació de la Conselleria competent, junt amb l'alcaldessa de Sueca, Raquel Tamarit, i el director de l'Espai, Salvador Ortells, participaran en l'acte per oficialitzar l'obertura del nou curs.

  El regidor d'Educació i Cultura de l'Ajuntament de Sueca, Vicent Baldoví, ha augurat un bon nou curs per a l'Aula Didàctica. “El programa ha obtingut, des del seu inici, molt bona resposta per part dels centres educatius de Sueca i d'arreu del territori. Es tracta, sens dubte, d'una interessantíssima visita, així ens ho traslladen els professionals dels centres que ja han passat per ací. Treballem per oferir la millor experiència en qualitat educativa” ha apuntat Baldoví, qui s'ha referit també a les estadístiques “això no ho dic jo, sinó les dades objectives. Més de la meitat de les visites que rep la instal·lació corresponen a visites escolars” ha assegurat, tot afirmant que a hores d'ara ja s'ha reservat la visita de més de 1500 alumnes en el nou curs.

  Concebuda en el marc de l’Espai Joan Fuster, l'Aula Didàctica té com a objectiu difondre i dinamitzar l’obra de l’escriptor valencià d’acord amb la seua multiplicitat d’interessos, que comprén camps tan diversos com la literatura, la música, les arts plàstiques, el periodisme, la filosofia, l’economia, la política i la història.

  Mitjançant una visita guiada al Museu Joan Fuster i la realització de tallers didàctics dissenyats específicament per cada etapa educativa, l’Aula reforça en els participants el coneixement de la vida i obra de Joan Fuster. A més, periòdicament es programen activitats culturals i de formació acadèmica en col·laboració amb altres institucions.

  Tota la informació, el calendari de reserves, les fitxes tècniques i altres recursos i materials didàctics poden consultar-se al web https://espaijoanfuster.org/aula-didactica/

   

  Pujar