elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

L'alcalde de Sueca participa en "La paella del meu poble", una iniciativa de Gastro Ribera per a promocionar el turisme gastronòmic de la ribera del Xúquer

L'alcalde de Sueca participa en "La paella del meu poble", una iniciativa de Gastro Ribera per a promocionar el turisme gastronòmic de la ribera del Xúquer

    Els antics Molins Arreocers i Fariners han acollit est matí la participació de l'alcalde de Sueca, Dimas Vázquez, en “La paella del meu poble”, una iniciativa de Gastro Ribera 2020 que se celebra a la comarca durant tot el mes de novembre, i que té per objectiu promocionar i posar en valor el producte local i l'oferta turística i gastronòmica de la Ribera del Xúquer. La iniciativa ha comptat amb la col·laboració de la Regidoria de Turisme de l'Ajuntament de Sueca.

    “Com no hi ha millor manera de conéixer un lloc que a través de la seua gastronomia, i no hi ha plat valencià més universal que la paella, la qual compta amb una gran tradició i fama en la Ribera del Xúquer, Gastro Ribera inaugura enguany la secció 'La paella del meu poble', convidant als alcaldes de la comarca a cuinar este plat a l'estil de la seua localitat, junt a un cuiner professional”, en paraules dels organitzadors.

    L'alcalde de Sueca ha cuinat la paella junt a Jesús Melero, coordinador del Concurs Internacional de Paella Valenciana de Sueca, certamen gastronòmic degà a Espanya que enguany complia la seua 60 edició. “La regidora de Turisme, Manoli Egea, em va suggerir esta participació, davant la iniciativa de Gastro Ribera, per a promocionar el nostre plat més internacional i intentaré cuinar-la el millor que sé. Sueca és la seu del concurs internacional de paella valenciana i, com a tal, és un referent a nivell mundial a l'hora de cuinar el plat més característic de tots els valencians i valencianes”, ha assenyalat Dimas Vázquez, alcalde de Sueca.

    Gastro Ribera celebra enguany la seua segona edició amb una àmplia oferta de menús, plats i esmorzars elaborats amb ingredients km0 en 24 restaurants de 12 municipis de la comarca, entre ells Sueca. Esta proposta gastroturística es completa també amb activitats més didàctiques enfocades a empresaris, tècnics i productors. Així mateix, este novembre gastronòmic en La Ribera del Xúquer compta amb un concurs de receptes en les xarxes socials, un sorteig d'experiències turístiques, una classe magistral per part d'experts cuiners de la comarca i esta demostració culinària de la mà dels alcaldes en "La paella del meu poble".

    Pujar