elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

L'Ajuntament de Sueca restaura les dues obres de Claros que romandran exposades en el saló de plens

L'Ajuntament de Sueca restaura les dues obres de Claros que romandran exposades en el saló de plens

   

  L'Ajuntament de Sueca, a través de la Regidoria de Patrimoni, ha dut a terme uns treballs de restauració en els dos quadres del pintor Alfredo Claros que poden contemplar-se exposats en el saló de plens. Tal com es va comprometre el consistori en l'acord de cessió temporal amb els familiars del pintor propietaris de les obres, els quadres han sigut sotmesos a un procés de restauració per a assegurar la seua conservació en òptimes condicions.

  “L'any 2017, es va produir la cessió temporal de les obres i l'Ajuntament va adquirir el compromís d'assegurar-les i afavorir la seua conservació. Per diverses circumstàncies no ha sigut fins ara, en 2023, quan s'han pogut dur a terme estes accions. L'ajuntament ha fet un esforç econòmic perquè les obres continuen en el Saló de Plens, en contractar-se una assegurança específica, complint així amb un dels requisits adquirits amb els propietaris. Els quadres exposats ací tenen més de 100 anys i estaven necessitats d'una neteja i restauració”, ha assenyalat el regidor de Patrimoni, Joan López.

  Les restauradores de les obres han assenyalat que es tracta de dos quadres de la fase més primerenca de Claros, “que estaven ben conservats però necessitats d'una posada a punt en presentar els problemes típics del pas del temps, tant en la pintura com en el marc”, ha explicat la restauradora Inés Ayala. Per a Anna Boix, constitueixen un exemple del mestratge en la pinzellada de Claros i el domini de la llum i el color, “hem pretés retornar els colors originals ja que el vernís els havia esgrogueïts pel pas del temps”.

  Després de quasi dos mesos, els quadres han sigut retornats al saló de plens, lloc en el qual romandran exposats perquè puguen ser contemplats per la ciutadania. Els familiars han mostrat la seua satisfacció pel resultat dels treballs, “és meravellós, una labor magnífica. Semblen acabats de pintar. Estem molt contents i agraïts a l'alcalde i al regidor per haver complit amb el compromís de la seua restauració”, ha assenyalat Isabel Claros, una de les netes del pintor.

  Per la seua part, el regidor Joan López ha explicat que, després de l'èxit aconseguit en l'exposició durant els últims caps de setmana del retrat del Mestre Serrano, obra també de Claros, s'està estudiant la possibilitat de tornar a proposar uns dies de portes obertes per a mostrar estos quadres a la ciutadania interessada a comprovar el resultat de la seua restauració. Les obres exposades són “Xiquets amb gos”, un oli de dimensions 1,20 x 0,97, pintat l'any 1925; i “El tio Navarrot”, un oli també de 1,57 per 1,50, pintat en 1917. Les dos estan cedides a l'Ajuntament per les seues propietàries fins a l'any 2027, amb caràcter renovable.

  Pujar