25 de gener de 2020 25/1/20

L’Ajuntament de Sueca presenta al seu personal el projecte Especialista Municipal Voluntari/ària 2019

L’Ajuntament de Sueca presenta al seu personal el projecte Especialista Municipal Voluntari/ària 2019 - (foto 1)
  MÉS FOTOS
  L’Ajuntament de Sueca presenta al seu personal el projecte Especialista Municipal Voluntari/ària 2019 - (foto 2)

  Este matí, al Saló de plens de l’Ajuntament de Sueca, s’ha realitzat una xarrada informativa  organitzada des de l’àrea d’Acció Social amb motiu de la presentació del projecte Especialista Municipal Voluntari/ària (#EMV19) del Fons Valencià per la Solidaritat. Esta convocatòria està adreçada a tècnics i tècniques dels municipis i mancomunitats sòcies del Fons i es tracta de realitzar durant un mes, entre juliol i octubre, una experiència de treball tècnic en terreny amb una de les contraparts amb les quals treballa l’entitat.

  Enguany, que ja és la vuitena edició de la iniciativa, s’ofereixen nou places a Equador, Bolívia i El Salvador que permetran assistir tècnicament les contraparts locals alhora que es propiciarà l'intercanvi de coneixements i experiències amb els municipis dels països de Sud-Amèrica en diferents àmbits com el turisme, la música, l’urbanisme, l’arquitectura, l’empoderament i el gènere.  Entre els requisits exigits per a poder participar en el projecte EMV 2019 destaca la disposició de titulació acadèmica i/o l’experiència professional adequada a la plaça convocada que s’opta i formar part de la plantilla de treball de qualsevol ajuntament o mancomunitat socis del Fons amb experiència mínima d’un any. També poden participar els veïns i veïnes de municipis membres del Fons que treballen a altre ajuntament, encara que este no siga membre de l’entitat.

  De la mà de Josep Martínez, enginyer del departament d’Urbanisme i Obres Públiques de l’Ajuntament de Sueca, el personal del consistori suecà ha pogut conéixer la seua experiència. El funcionari municipal, que va estar l’encarregat de desenvolupar un projecte de pavimentació de carrers  a la ciutat Ecuatoriana de Cotacachi, ha explicat als companys la seua tasca com a participant d’este projecte de voluntariat que va realitzar al 2018. Així també, el tècnic del consistori ha informa’t a tots els assistents dels procediments i terminis per a inscriure’s. El termini de presentació de sol·licituds estarà obert fins el pròxim dilluns 10 de juny. A més, totes les persones interessades poden consultar el web de www.emvfonsvalencia.com, o telefonar al 962 272 460 o enviar un correu electrònic a oficina@fonsvalencia.org per a més informació.

  Martínez ha encoratjat a tots els assistents a participar-hi. «El treball realitzat durant la meua estada a Cotacachi ha estat molt gratificant i ha sigut molt profitós per a ambdues parts. D’una banda el voluntari s’emporta l’experiència i els coneixements adquirits en el treball en un altre país, amb altres mitjans i normatives ben diferents. D’altra banda, la contrapart es beneficia amb la realització dels projectes» ha manifestat.

  Pujar