20 de novembre de 2019 20/11/19

L'Ajuntament de Sueca i Ecovidrio fomenten el reciclatge de vidre en les Falles 2018

L'Ajuntament de Sueca i Ecovidrio fomenten el reciclatge de vidre en les Falles 2018 - (foto 1)
  MÉS FOTOS
  L'Ajuntament de Sueca i Ecovidrio fomenten el reciclatge de vidre en les Falles 2018 - (foto 2)

  L'Ajuntament de Sueca i Ecovidrio, entitat sense ànim de lucre encarregada de la gestió del reciclatge d'envasos de vidre a Espanya, en col·laboració amb la Generalitat Valenciana, engeguen una campanya per a la promoció del reciclatge d'envasos de vidre durant les Falles 2018.

  La iniciativa, que es desenvoluparà entre el 16 i el 19 de març, pretén conscienciar als ciutadans de Sueca i especialment als fallers sobre la importància de separar correctament els residus d'envasos de vidre durant el transcurs de les festes. Per a això, es decoraran diversos contenidors propers als casals de les falles, perquè la campanya siga més visible i els ciutadans coneguen la iniciativa.

  A més, la campanya comptarà amb una patrulla d'educadors que visitaran els casals fallers per incentivar la separació en origen dels residus d'envasos de vidre, informar sobre la importància del reciclatge dels envasos de vidre i els beneficis que això reporta al medi ambient i a la societat.

  La regidora de Medi Ambient i Neteja Viària, Isabel Jiménez, ha recordat que l'Ajuntament, l'equip de Neteja Viària i Ecovidrio ja vénen treballant en les setmanes prèvies als dies de Falles, en els actes més multitudinaris, reforçant els efectius i contenidors per tal de fomentar la correcta separació dels residus.

  La titular de l'àrea ha incidit també en els danys col·laterals que es produeixen en els voltants dels casals, on es congreguen també moltes persones, en este sentit ha recordat que l'autorització de les festes està delimitada i ha apel·lat a la consciència ciutadana, perquè no abandonen les deixalles en la via pública.

  Jiménez ha volgut subratllar també la implicació dels membres de la Junta Local Fallera de Sueca que, tot i no haver pogut assistir a la presentació de la iniciativa per motius d'agenda, han manifestat el seu compromís al consistori en la promoció de la campanya i en la participació en esta iniciativa.

  "Més que un residu, hem d'entendre el vidre com un recurs" ha apuntat Roberto Fuentes, gerent de zona d'Ecovidrio. Segons ha explicat el responsable d'Ecovidrio, les "ecopatrulles" faran un servei porta a porta als casals i repartiran marxandatge entre el col·lectiu per conscienciar al món faller i aprofitar l'altaveu que suposen les Falles, per mostrar al món que les nostres poden ser unes festes sostenibles.

  Beneficis mediambientals del reciclat de vidre

  El vidre que es diposita en els contenidors es recicla al 100% i s'utilitza per a la fabricació de nous envasos, de forma indefinida i sense perdre les propietats originals.

  Reciclar vidre és un element clau en la lluita contra el canvi climàtic. En utilitzar calcín – vidre reciclat – en la fabricació de nous envasos s'evita l'extracció de matèries primeres de la natura, evitant l'erosió dels sòls i la desforestació del nostre entorn.
  A més, es minimitza l'emissió de CO2 en el procés de fabricació i s'estalvia energia.

  ocultar
  L'Ajuntament de Sueca i Ecovidrio fomenten el reciclatge de vidre en les Falles 2018
  Pujar