elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Una jornada de riures i emoció a peu de carrer en el MIM a Sueca

Una jornada de riures i emoció a peu de carrer en el MIM a Sueca
  • La programació d'aquesta finalitat de setmana espera una major afluència de públic i ofereix espectacles per a xiquets i majors

MÉS FOTOS
Una jornada de riures i emoció a peu de carrer en el MIM a Sueca - (foto 2)
Una jornada de riures i emoció a peu de carrer en el MIM a Sueca - (foto 3)
Una jornada de riures i emoció a peu de carrer en el MIM a Sueca - (foto 4)

El cap de setmana en la 33ª edició de la Mostra Internacional de MIM a Sueca ofereix riures, emoció i espectacles a l'aire lliure. Després de l'èxit d'assistència dels dies previs, la programació del divendres, dissabte i diumenge espera una major afluència de públic i ofereix espectacles per a xiquets i majors.

La jornada del divendres arranca a les 18.00 hores i ofereix un total de 15 espectacles, amb huit estrenes en les diferents seus del festival. El riure arriba de la mà de Cris Clown i “Home”, una obra que afronta des de la riallada el drama de la soledat i la rutina en parella. En la Plaça Sant Pere, repetirà la passada a la nit amb assistència gratuïta i per a tots els públics.

De nou amb el somriure com a motor, els belgues Ô Quel Dommage ofereixen el seu particular “Room Service”. Humor negre per a retratar la relació entre una mare i el seu bebé, trencant estereotips, desmitificant la maternitat i traient a relluir sentiments com la vergonya i la culpa. Serà l’Espai Joan Fuster a les 18.00 i les 21.00, a més d'altres dues representacions el dissabte.

També amb dos passes cada dia i en el Casal Jove arriba “Ma solitud” de Guillem Albà. Es tracta d'un espectacle al voltant del quotidià i el senzill, amb el característic univers visual xicotet i simple de l'autor català, però amb l'humor i l'emoció com a guies.

La jornada del divendres es trasllada a un xicotet teatre de fira amb Toti Toronell i “Libel.lula”, una proposta artesanal on les mans i els titelles es posen al servei de l'humor. Serà en el Casal Multiusos a causa de les inclemències del temps – inicialment estava previst en el Molí del Pasiego -, amb aforament reduït i amb representacions també el dissabte i el diumenge.

I si el riure i les abraçades es tiren al carrer, sense rumb fix i deixant-se guiar pel propi públic? Aqueixa és la proposta de Murmuyo i el seu particular “Ami-*go!”. Un recorregut sorpresa on donar curs a l'emoció, en una original exaltació de l'amistat.

Per a acabar amb l'humor, Clownic proposa una visita al seu “Hotel Flamingo” en el Poliesportiu Municipal. L'objectiu? Fer riure al públic cada 10 segons, en un ritme trepidant i on el director i els empleats d'un hotel tenen la brillant idea de reobrir el negoci en plena pandèmia.

Intervenció al Parc de l’Estació

El Parc de l’Estació es vist de gala per primera vegada en el MIM per a rebre als portuguesos PIA – Projectos de Intervenção Artística. “Passagem” és una performance-instal·lació que sorgeix amb la intenció d'intervindre artísticament l'espai públic, transformant-lo en un escenari privilegiat per a la poesia visual. Un recorregut ple d'objectes suspesos que evoquen el temps, el record i la memòria. Podrà visitar-se a la vesprada i a la nit, amb entrada lliure per a tots els públics i també representació el dissabte.

L'Institu Valencià de Cultura, entitat col·laboradora del MIM a Sueca, proposa també el divendres i el dissabte “Voràgine”, de Pepa Cases. Ací, s'aparca el riure per a donar pas a la crítica social a través d'una galtada de realitat, una proposta poètica i brutal on fer reflexionar als espectadors. Serà en el Sequer del Casal Jove a les 20.15 hores els dos dies.

Finalment, la programació del divendres inclou la proposta franc-italiana “*Questo lavoro sull’arancia” de Marco Chenevier i Els 3 Plunes: una mescla de teatre, dansa i circ on provocació i ironia tempten al públic per a intervindre i sumar-se a l'obra. El CM Bernat i Baldoví acollirà l'espectacle divendres i dissabte a la nit.     

Cap de setmana d'estrenes… i pluja?

A més, el dissabte i el diumenge acullen més de 20 representacions, amb set estrenes i la repetició de noves passades des del migdia i fins a la nit.

Davant la possibilitat que el mal temps impedisca celebrar alguna actuació a l'aire lliure, l'equip del MIM a Sueca treballa en espais alternatius i, en cas d'haver de fer algun canvi d'emplaçament, es comunicarà a través de les xarxes socials.

Les entrades de tots els espectacles poden adquirir-se online en les webs mimsueca.com i notikumi.com, en el Centre Municipal Bernat i Baldoví i en el Poliesportiu Cobert.

Pujar