elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

La incidència del coronavirus va en augment a Sueca i se situa en 'risc extrem'

La incidència del coronavirus va en augment a Sueca i se situa en 'risc extrem'
  • L'Ajuntament descarta tancar les platges a la nit per evitar botellons ja que no s'estan produint aglomeracions malgrat disparar-se la població a l'estiu

Els contagis a la Comunitat Valenciana segueixen destados i aquest dilluns es registrava un nou rècord de casos, amb la xifra més alta dels últims mesos, 2.855 més. La situació es reflecteix també en localitats com Sueca que, tot i que no entra en restriccions més dures com el toc de queda, si s'acosta a aquest supòsit, tal com han confirmat des de l'Ajuntament de Sueca: "Estem a un pas de el toc de queda".

El consistori es refereix així a les últimes dades del covid al municipi i que mostren que en l'actualitat hi ha 91 casos positius, 17 més que el passat divendres. A més, la incidència continua pujant, passant dels 268 als 330 casos per cada 100.000 habitants, el que situa a localitat en 'risc extrem'.

Sueca no és l'única en risc extrem, de fet la comarca incrementa els contagis i la incidència des de divendres per dels 206 als 287. Preocupa la casuística de Sueca, que abasta zones costaneres com el Perelló (a nivell policial), Les Palmeretes o el Mareny, punts que multipliquen la seua població a l'estiu. Per exemple al Perelló, que passa de 2.000 a 20.000 persones.

És per això que la Policia està reforçant la seguretat i la vigilància per fer complir les normes. El regidor de Seguretat Ciutadana, Carlos Ramírez, ha reconegut en declaracions a elperiodic.com que la situació sanitària actual requereix actuar però, de moment, descarten tancar les platges a la nit ja que no s'estan produint incidents, botellons ni aglomeracions: "Portem dues setmanes tranquil·les pel que fa a botellons i a afluència de gent jove i veurem com evolucionen les pròximes dues setmanes".

De fet, amb les noves restriccions que obliguen a tancar la restauració i l'oci nocturn a mitjanit, s'ha vist menys moviment que en dies anteriors: "La policia té controlats als joves, que se solen concentrar sobretot en els parcs del Perelló i en l'entorn de la Gola de Mareny de Barraquetes".

En aquest últim punt es va dissoldre un grup de joves, amb denúncies per beure al carrer, però sense més incidents: "La sensació que tenim és de bastant normalitat i tranquil·litat de moment".

Pujar