21 de gener de 2021 21/1/21

Helena Mompó i Alicia Falcó, elegides Falleres Majors de Sueca, El Perelló i Mareny de Barraquetes 2020

Helena Mompó i Alicia Falcó, elegides Falleres Majors de Sueca, El Perelló i Mareny de Barraquetes 2020 - (foto 1)
  • La sort decideix un nou doblet en recaure en les dos representants de la comissió Verge de Sales

MÉS FOTOS
Helena Mompó i Alicia Falcó, elegides Falleres Majors de Sueca, El Perelló i Mareny de Barraquetes 2020 - (foto 2)

Les Falles de Sueca, El Perelló i Mareny de Barraquetes ja coneixen les seues màximes reprentants per a l’exercici 2019-2020. Ahir per la vesprada va tindre lloc al Saló de Plens de l'Ajuntament de Sueca l’acte d’elecció. El sorteig va designar a Helena Mompó com a nova Fallera Major Infantil i Alicia Falcó com a Fallera Major. La sort atzarosa havia tornat a posar-se al costat d’una sola comissió, com l’any anterior. Les dos joves, que concorrien al costat d’altra candidata pel que fa a la representant infantil i altres dos en el cas de la representant major, han estat Falleres Majors de la comissió Verge de Sales este mateix any. Andrea Gorris i Zaida Fandos, les Falleres Majors de Sueca eixints, van exercir de mans innocents.

L'acte, que va estar molt concorregut, va estar presidit per l'alcaldessa de Sueca, Raquel Tamarit, qui també és presidenta nata de la Junta Local Fallera; el president executiu de la JLF, Bernardo Garrigós; i l’alcalde del Perelló, Andrés Fernández. També participaren en l’acte el regidor de Festes, Salvador Giménez i altres membres de la corporació municipal; els membres de la Junta Central Fallera de València Manuel Jorge, Ferran Martínez i Saul Peña i els representants i membres de les setze comissions de Sueca, El Perelló i  Mareny de Barraquetes.

L'assemblea extraordinària va començar amb la lectura del nom de les candidates a Fallera Major Infantil de Sueca per al 2020: Andrea Serra Escrivà, presentada per la falla Plaça Cervantes i Helena Mompó Sanseloni, per la falla Verge de Sales.

Després de l’elecció d’Helena va arribar el torn de conéixer les candidates a Falleres Majors. La secretària de la Junta Local Fallera, Lorena Sendra, va fer també la lectura dels noms: Alicia Falcó Aguado, presentada per la falla Verge de Sales; Cristina Borràs Juan, per la falla Plaça de l’Ajuntament i Anna Rocher Ramón, per la falla Plaça Cervantes.

La sort havia decidit. L'alcaldessa va ser l'encarregada de comunicar via telefònica la notícia a les dos afortunades que van rebre la nova molt emocionades. Tot el públic present al saló de plens, que lluïa abarrotat de gom a gom, va celebrar efusivament el capritx de la sort que havia fet possible un nou «doblet».

L'acte va finalitzar amb unes paraules de l'alcaldessa, qui va felicitar, en nom de tots els presents, a les dos joves per la seua elecció. Tamarit va dedicar també unes paraules de reconeixement a Zaida i Andrea que ahir s’acomiadaven del seu any.

Posteriorment, la JLF es va traslladar al domicili de les noves Falleres Majors per a comunicar-los personalment la seua elecció i fer-los entrega d'un ram de flors. L’alcaldessa i el regidor de Festes també van estar els primers en felicitar a les joves afortunades al costat d’una ampla comitiva de falleres i fallers, amigues i amics i familiars que van voler acompanyar-les en este dia tan especial.

Pujar