elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

El Festival de Cinema de Merda de Sueca torna els dies 21 al 24 de setembre per celebrar el seu desé aniversari

El Festival de Cinema de Merda de Sueca torna els dies 21 al 24 de setembre per celebrar el seu desé aniversari
  MÉS FOTOS
  El Festival de Cinema de Merda de Sueca torna els dies 21 al 24 de setembre per celebrar el seu desé aniversari - (foto 2)
  El Festival de Cinema de Merda de Sueca torna els dies 21 al 24 de setembre per celebrar el seu desé aniversari - (foto 3)
  El Festival de Cinema de Merda de Sueca torna els dies 21 al 24 de setembre per celebrar el seu desé aniversari - (foto 4)
  El Festival de Cinema de Merda de Sueca torna els dies 21 al 24 de setembre per celebrar el seu desé aniversari - (foto 5)
  El Festival de Cinema de Merda de Sueca torna els dies 21 al 24 de setembre per celebrar el seu desé aniversari - (foto 6)

  El Festival de Cinema Internacional de Merda de Sueca, punt d'encontre per a les pel·lis més casposes i destrellatades del món, ja traspunta la poteta per la llunyania. Ningú esperava que un festival de merda aguantés durant deu anys seguits a Sueca. Però així ha sigut, i el festival, més reivindicatiu i contestatari que mai, celebra enguany el seu desé aniversari sota el segell de ser "L'únic festival de trellat que li queda a Sueca", frase atribuïda pòstumament a l'escriptor i assagista suecà Joan Fuster.

  El CIM ha volgut avançar la pel·lícula que projectarà per a festejar el seu desé aniversari, es tracta de Mad Heidi, de Johannes Hartmann i Sandro Klopfstein, una revisió gore de la novel·la Heidi, de l'escriptora suïssa Johanna Spyri, mundialment coneguda per l'estimada sèrie d'animació japonesa dels anys setanta. La pel·lícula, també suïssa, amb grans figures de l'alçada de Casper Van Dien, està pegant fortíssim en el circuit de l'explotació internacional i arriba a Sueca després de guanyar premis a Trieste, Vancouver, Brussel·les, Tori i Molins de Rei.

  El festival també ha aprofitat per a presentar la seua imatge d'enguany, una mixtura de motius que faran les delícies de tots els seus aficionats; gore, espases, fantasmes, superpoders i personatges vestits d'època perquè sí. Tot ben amanit amb els colors roig sang i groc vòmit que tant representen els fluids que més es poden veure a les pantalles del CIM. El cartell d'enguany ha sigut obra de l'artista multidisciplinari i friqui de categoria internacional, Emilio Roselló.

  Enguany la indefugible cita tindrà lloc entre el 21 i el 24 de setembre i el lloc serà el Centre Municipal Bernat i Baldoví de Sueca, el mític Cine Lido. La programació es desvelarà pròximament, però es pot avançar que estarà composta per gairebé un centenar d'audiovisuals a concurs, seleccionats d'entre 3000 participants. Les produccions són de 25 nacionalitats distintes, cosa que farà d'aquest, un dels CIMs més internacionals de la història. Enguany, cal destacar les esperades produccions hindús a les quals s'han incorporat noves produccions de tota Àsia, i també el nou referent de l'star system del festival, les produccions de Trinidad i Tobago. A les acostumades sessions maratonianes i golfes durant el cap de setmana, s'afegiran enguany moltes més activitats i sorpreses de les que prompte es tindran notícies.

  Pujar