6 de juliol de 2020 6/7/20

Èxit de la primera edició del programa Jove Oportunitat a Sueca

Èxit de la primera edició del programa Jove Oportunitat a Sueca - (foto 1)
  MÉS FOTOS
  Èxit de la primera edició del programa Jove Oportunitat a Sueca - (foto 2)
  Èxit de la primera edició del programa Jove Oportunitat a Sueca - (foto 3)

  L'Ajuntament de Sueca ha clausurat amb èxit la primera edició del programa Jove Oportunitat. El consistori va adherir-se a la iniciativa promoguda per l'IVAJ per tal d'ajudar als joves que no han completat els seus estudis a construir un itinerari que millore la seua qualificació.

  Jove Oportunitat és una iniciativa finançada pel Fons Social Europeu que persegueix la reinserció al món acadèmic de joves d'entre 16 i 20 anys que ni estudien ni treballen. Este programa es desenvolupa en diferents municipis del territori i en cadascun d'ells participen al voltant de 12 joves que, durant 6 mesos, reben formació per part d'un coach, un mentor especialitzat. El taller comptava amb sessions tant grupals com individuals per motivar-los, aconseguir que realitzen una reflexió sobre el seu projecte de vida i ajudar-los en la decisió de desenvolupar la seua formació o incorporar-se al món laboral.

  A part d'estes sessions, també s'han programat d'altres com eixides a empreses i institucions. Dintre el calendari de sessions, els joves participants a Sueca han visitat diferents instal·lacions municipals com la Biblioteca Municipal o la seu que acull el plató de Sueca Televisió. Així mateix, els participants del programa a Sueca i a altres localitat com ara Silla, Carlet, Tavernes, Algemesí o Alzira han conegut també les instal·lacions d'Aigües de Sueca i les principals tasques que es realitzen des de l'entitat. En tots els casos, els professionals han fet una visita guiada als joves i els han explicat les principals funcions a complir en els diferents camps de treball, les habilitats necessàries i la formació requerida.

  “Hem buscat el contacte directe amb la pràctica, just el que considerem que necessiten per a motivar-se i tornar a reprendre el camí formatiu i/o l'entrada al món laboral” apunta el regidor de Joventut, Xavier Masó.

  La coach del programa, Alba Carbonell afirma que “en ocasions, no és qüestió de la capacitat que tinguen els joves, sinó d'aconseguir l'equilibri vital entre la part personal, social, acadèmica i laboral”.

  Tant els participants i els educadors com els coordinadors de la iniciativa des del consistori suecà han qualificat esta primera edició com un èxit, tot subratllant els bons resultats aconseguits.

  Pujar