elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Educació finalitza les noves instal·lacions del CEIP Carrasquer de Sueca

Educació finalitza les noves instal·lacions del CEIP Carrasquer de Sueca
  • Tamarit: “Ja està acabat perquè la comunitat educativa es trasllade a les noves instal·lacions quan vulga”

MÉS FOTOS
Educació finalitza les noves instal·lacions del CEIP Carrasquer de Sueca - (foto 2)
Educació finalitza les noves instal·lacions del CEIP Carrasquer de Sueca - (foto 3)
Educació finalitza les noves instal·lacions del CEIP Carrasquer de Sueca - (foto 4)
Educació finalitza les noves instal·lacions del CEIP Carrasquer de Sueca - (foto 5)
Educació finalitza les noves instal·lacions del CEIP Carrasquer de Sueca - (foto 6)

La consellera Raquel Tamarit ha visitat les noves instal·lacions del CEIP Carrasquer de Sueca per a recepcionar les obres i donar-les per acabades per part del seu departament, amb una inversió de 4,3 milions d’euros que ha permés fer una reforma integral i una ampliació d’aquesta escola.

En paraules de la consellera Raquel Tamarit: “Hui és un dia històric per a l’educació pública i de qualitat de Sueca. Donem per acabades les obres del nou CEIP Carrasquer, un moment esperadíssim per part de les famílies, l’alumnat i els mestres d’una escola de referència. Ara ja queda en mans de la comunitat educativa del centre per tal que facen el trasllat a les noves instal·lacions en el moment que troben més adequat”.

“Han sigut molts anys de reivindicació del poble de Sueca, amb tota la raó del món, i jo mateixa ho he viscut en carn pròpia des de responsabilitats diferents: primer com a alcaldessa del poble i després com a consellera d’Educació. Entre totes i tots ho hem aconseguit, ens hi hem deixat la pell i el resultat és un triomf de les suecanes i els suecans. Per això, com a responsable d’Educació de la Generalitat, vull explicitar el nostre immens agraïment a la comunitat educativa del Carrasquer, per la seua lluita sense descans. Per fi tenen unes instal·lacions òptimes, on acudirà amb un somriure d’orella a orella tot l’alumnat d’una escola que és exemplar”.

Amb la inversió de la Conselleria d’Educació, el CEIP Carrasquer ha passat d’una superfície construïda útil de 2.228 m2 a una de 3.190 m2, cosa que permetrà desenvolupar el programa educatiu d’un centre amb capacitat per a 500 alumnes.

Les noves obres d’ampliació del Carrasquer fan que compte amb un menjador nou amb cuina pròpia per a 300 comensals en dos torns; gimnàs, biblioteca, aules de música i informàtica, i tallers, així com espais docents per a fer reforç educatiu en grups reduïts.

En l’apartat de la sostenibilitat i l’eficiència energètica, el col·legi passa a ser un centre de baix consum per disposar de lluminàries de tipus LED i sistemes domòtics que apaguen i encenen els llums en funció de l’ocupació de les aules, els espais comuns i la intensitat de la llum natural. Compta, a més, amb sistema de climatització i ventilació de les aules d’alta eficiència energètica.

Inversions en infraestructures educatives a Sueca: 11,9 milions d’euros

La Conselleria d’Educació dirigida per Raquel Tamarit ha desplegat una inversió d’11,9 milions d’euros en la construcció i millora de 6 centres educatius de Sueca. Ja estan construïts el nou CEIP El Perelló, amb una inversió de 3,3 milions d’euros, i el CEIP Carrasquer, amb 4,3 milions d’euros.

També s’ha ampliat el CEE Miquel Burguera, on la Conselleria ha invertit més de 972.000 euros en la construcció d’un nou aulari i en la porxada que connectarà el nou edifici amb la resta de l’escola.

Així mateix, s’estan tramitant dues delegacions d’obra més del pla Edificant: una és l’ampliació del CEIP Cervantes, on es construirà un gimnàs i es repararà la coberta, amb una inversió de més de 3,1 milions d’euros, i l’altra són diverses obres de reforma per valor de 107.000 euros al CEIP Mareny de Barraquetes.

A més, el programa ‘ZERO, energia de proximitat’, que preveu la instal·lació de plaques fotovoltaiques en les cobertes dels sis instituts públics de la Ribera Baixa, ja preveu per a enguany una inversió de 108.500 euros a l’IES Joan Fuster de Sueca. Aquesta central fotovoltaica proveirà el 100 % de l’energia elèctrica per a l’institut i el convertirà en un edifici d’autoconsum sostenible i, a més, crearà excedent elèctric per al municipi.

Millores i construccions en 22 escoles i instituts de 10 municipis de la Ribera Baixa: 37 milions d’euros

La consellera Raquel Tamarit ha visitat les obres de dos centres educatius més a la comarca de la Ribera Baixa: les obres per a reunificar en un mateix edifici el CEIP El Castell de Corbera, que ja s’han iniciat i que es té previst que finalitzen durant la primavera del pròxim curs, i les del CEIP Félix Olmos de Favara, on es va fer una actuació per a millorar els patis, l’accessibilitat, la climatització i una ampliació del centre per valor de quasi mig milió d’euros.

“En total, la inversió en la millora i construcció d’infraestructures educatives a la Ribera Baixa per part d’Educació de la Generalitat ascendeix als 37 milions d’euros en la millora i construcció de 22 escoles i instituts de 10 municipis, que generen més de 900 llocs de treball en el sector de la construcció”, ha explicitat la titular de la Conselleria.

Entre les actuacions que s’han de fer prompte, Raquel Tamarit ha volgut posar d’exemple el CEIP Ausiàs March d’Albalat: “Ampliarem amb una intervenció que deixarà l’escola com si l’haguérem construïda de nou. Hi destinem 7,3 milions d’euros perquè l’Ajuntament d’Albalat, mitjançant Edificant, es pose mans a l’obra per a tramitar unes importants obres d’ampliació que transformaran l’Ausiàs March en un centre de doble línia i dues aules gratuïtes d’Infantil 2 anys”, ha explicat Tamarit.

A Cullera, la inversió del departament de la consellera Tamarit supera els 6 milions d’euros en 7 centres. Als 2,5 milions d’euros per l’ampliació i millora del CEIP l’Escolaica, on ja s’ha executat quasi la meitat de la inversió, cal sumar els quasi 1,5 milions d’euros que es destinen a la reforma de l’IES Joan Llopis Marí, que permetran reformar el gimnàs del centre i millorar totes les seues pistes esportives i espais exteriors.

Les altres actuacions del pla Edificant ja delegades a l’Ajuntament de Cullera són la reforma del CEIP Sant Antoni de la Mar, amb una inversió de més de 615.000 euros per part de la Conselleria; les obres de reparació de la façana de l’IES Blasco Ibáñez i altres millores al centre per valor d’uns 114.000 euros, i la reforma dels CEIP Doctor Alemany i CEIP Sant Agustí, amb una inversió de 417.000 euros i 626.000 euros respectivament.

Educació i Ajuntament estan tramitant també la delegació de competències per a efectuar una sèrie de millores en l’acústica, els accessos i el pati del Conservatori Professional de Música Rafael Talens de Cullera per valor de 245.000 euros.

Les intervencions a la Ribera Baixa inclouen igualment la construcció de l’escola de Benicull de Xúquer, que s’alçarà de nou en una altra parcel·la amb una inversió de la Conselleria de 2,2 milions d’euros.

De la resta de millores de les infraestructures educatives a la Ribera Baixa, ja se n’ha executat la construcció d’un gimnàs al CEIP L’Alcocera de Polinyà de Xúquer, on la Conselleria ha invertit 1,4 milions d’euros.

A Almussafes, la Conselleria inverteix 1,6 d’euros en la reforma i ampliació del CEIP El Pontet i en diverses obres de millores al CEIP Almassaf, dues actuacions del pla Edificant que tramita l’Ajuntament. A Fortaleny, la Conselleria també garanteix més de 412.000 euros perquè el consistori millore el CEIP Sant Antoni, i a Riola, més de 944.000 euros per a ampliar i millorar l’accessibilitat del CEIP Miguel Hernández.

 

Pujar