elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

El director de l'Espai Joan Fuster renúncia per motius personals

  El coordinador de l'Aula Didàctica i director de l'Espai Joan Fuster, Salvador Ortells, ha presentat la seua renúncia a continuar en el càrrec per motius personals, després d'explicar que ha arribat el moment “de fer un pas al costat i deixar que altres persones continuen impulsant este projecte cultural i educatiu, amb el ple convenciment que l'entitat continuarà creixent com ha fet fins ara".

  Ortells ha remarcat la importància que ha adquirit en estos anys l'Espai Joan Fuster amb una oferta educativa que compta amb una gran afluència de centres docents. A més, continua, “s'han atés centenars de peticions d'investigadors que han consultat el fons de l'assagista, s'ha visibilitzat la ingent quantitat de creadors i creadores de continguts literaris i culturals de tot el nostre domini lingüístic i s'ha dinamitzat el valuós llegat que Fuster va deixar al seu poble a través del museu que porta el seu nom".

  En l'apartat d'agraïments, Salvador Ortells ha assenyalat l'important paper que han jugat en l'èxit de la institució l'Ajuntament de Sueca i la Generalitat Valenciana, la societat civil i, principalment, totes les persones que estan, o han estat, vinculades laboralment o en forma de col·laboració amb l'Espai Joan Fuster des de la seua creació, "especialment, voldria destacar la vàlua de l'equip humà que conforma actualment l'Espai Joan Fuster, pel seu esforç i dedicació continus, així com la constant implicació de Josep Palàcios, hereu de Joan Fuster, per les facilitats a l'hora de posar en marxa qualsevol iniciativa relacionada amb l'assagista”. Finalment, ha volgut remarcar “la important tasca que ha dut a terme la Càtedra Joan Fuster de la Universitat de València en l'àmbit acadèmic, una institució amb la qual l'Ajuntament de Sueca ha reactivat un conveni de col·laboració que serà clau en el funcionament de l'Espai Joan Fuster en el futur immediat i a llarg termini", conclou Ortells.

  El regidor de Cultura, Vladimir Micó, ha indicat que les úniques paraules que es poden pronunciar referent a esta decisió són d'agraïment cap a Salvador Ortells, “pel seu paper indispensable en el dia a dia del Museu Fuster, i de l'Espai Joan Fuster en general, i per deixar el llistó molt alt en la commemoració del centenari del naixement de l'escriptor, en el qual l'Ajuntament de Sueca ha tingut un paper prominent. Hem sigut la primera institució a celebrar el centenari i la que més repercussió ha tingut en esta efemèride, com no podia ser d'una altra forma”. Micó ha afegit que tot això s'ha aconseguit “gràcies a una gestió impol·luta de l'Espai Joan Fuster, dirigit per Salvador Ortells, a qui li desitge tota classe d'èxits en els seus futurs projectes professionals”.

  Finalment, Vladimir Micó ha indicat que està prevista una reunió amb Josep Palàcios per a estudiar i valorar el perfil més adequat del pròxim responsable de la direcció de l'Espai Joan Fuster.

  Pujar