elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

El Concurs Internacional de Paella Valenciana de Sueca, protagonista en la fira Gastrònoma

El Concurs Internacional de Paella Valenciana de Sueca, protagonista en la fira Gastrònoma
  MÉS FOTOS
  El Concurs Internacional de Paella Valenciana de Sueca, protagonista en la fira Gastrònoma - (foto 2)
  El Concurs Internacional de Paella Valenciana de Sueca, protagonista en la fira Gastrònoma - (foto 3)
  El Concurs Internacional de Paella Valenciana de Sueca, protagonista en la fira Gastrònoma - (foto 4)
  El Concurs Internacional de Paella Valenciana de Sueca, protagonista en la fira Gastrònoma - (foto 5)

  Sueca ha sigut present enguany en Gastrònoma, la fira gastronòmica més important del Mediterrani que s'ha celebrat en Fira València del 12 al 14 de novembre. L'Ajuntament de la capital de la Ribera Baixa ha aprofitat la cita per a promocionar, davant d’un gran nombre de visitants, la seua oferta turística i el Concurs Internacional de Paella Valenciana de Sueca, sent l'únic municipi que ha comptat amb un estand propi.

  L'alcalde de Sueca, Dimas Vázquez; la regidora de Turisme i responsable del certamen, Manoli Egea; i els també regidors Àngela Marí, Joan Carles Vázquez, Joan López i Carmen Pérez, han acudit els diferents dies de fira per a donar suport a esta iniciativa en la qual Sueca, com a ciutat arrossera d'Espanya i capital mundial de la paella, no podia faltar. “Gastrònoma és un lloc en el qual havíem de ser presents perquè està dirigida a un públic potencial de proximitat, que pot vindre a visitar Sueca i gaudir amb la nostra oferta turística. És una manera que ciutadans de poblacions veïnes coneguen millor els nostres atractius, especialment la nostra gastronomia”, ha assenyalat la regidora de Turisme i responsable del Concurs Internacional de Paella Valenciana de Sueca, Manoli Egea, qui ha tingut paraules d'agraïment per al director del certamen, Tony Landete; el coordinador gastronòmic, Adolfo Cucaquerella; i el Gremi d'Hostaleria de Sueca i Platges, “per la gran tasca realitzada i per involucrar-se al màxim en esta iniciativa”. Per la seua part, el director del Concurs, Tony Landete, ha agraït a l'Ajuntament, i especialment a la Regidoria responsable del certamen, la seua aposta per la presència en esdeveniments com ara Gastrònoma, “i més encara amb una identitat pròpia. Poder mostrar el turisme gastronòmic de Sueca i tot el que la nostra ciutat pot oferir, i donar-li una major visibilitat al Concurs, és una cosa molt positiva”.

  Com no podia ser d'una altra manera, Sueca ha estat representada en Gastrònoma per un dels certàmens gastronòmics més rellevants de quants se celebren a nivell nacional i internacional, el seu Concurs Internacional de Paella Valenciana. Totes les persones que s'han acostat a l'estand de Sueca, han pogut gaudir amb les demostracions en directe de com es cuina l'autèntica paella valenciana seguint la recepta oficial del Concurs, realitzades pel restaurant guanyador del primer premi en l'última edició, Sequial 20; pel guanyador local, Restaurant Galiana; i pel propi coordinador gastronòmic del certamen, Adolfo Cuquerella. El Gremi d'Hostaleria de Sueca i Platges ha participat també en Gastrònoma amb una barra pròpia en la qual han oferit, a un mòdic preu, racions de la paella del Concurs.

  El director general de Desenvolupament Rural de la Conselleria d'Agricultura, Ramaderia i Pesca, Francisco Javier Benito; el president de la Diputació, Vicente Mompó; el diputat de Turisme, Pedro Cuesta; o el director de la fira Gastrònoma, Alejandro Roda; entre altres autoritats, han visitat l'estand de Sueca i han pogut comprovar les excel·lències del nostre plat més internacional.

  Pujar