elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

El Concurs Internacional de Paella Valenciana de Sueca es promociona en el X Congrés Nacional de Confraries

El Concurs Internacional de Paella Valenciana de Sueca es promociona en el X Congrés Nacional de Confraries
  • El Concurs Internacional de Paella Valenciana de Sueca es promociona en el X Congrés Nacional de Confraries

MÉS FOTOS
El Concurs Internacional de Paella Valenciana de Sueca es promociona en el X Congrés Nacional de Confraries - (foto 2)
El Concurs Internacional de Paella Valenciana de Sueca es promociona en el X Congrés Nacional de Confraries - (foto 3)

L'Ajuntament de Sueca, a través de la Regidoria responsable del Concurs Internacional de Paella Valenciana de Sueca, i amb la col·laboració del Gremi d'Hostaleria de Sueca i Platges, ha oferit als 150 participants en el X Congrés Nacional de Confraries de la Verge de les Angoixes que Sueca ha acollit durant el cap de setmana, la possibilitat de degustar l'autèntica recepta tradicional del certamen perquè gaudisquen i coneguen de primera mà les excel·lències del nostre plat més internacional. Entre els restaurants agremiats que han prestat la seua col·laboració per a este esdeveniment, es trobaven: el guanyador absolut de l'última edició del Concurs, Sequial 20; el guanyador local, Galiana; el restaurant del coordinador gastronòmic del certamen, La Granja; i el restaurant Llopis.

La regidora responsable del Concurs, Manoli Egea, ha explicat que, després de sol·licitar-los col·laboració la Junta Major de Confraries amb motiu del Congrés nacional, “vaig veure l'oportunitat de continuar promocionant el nostre certamen, oferint la possibilitat que degustaren l'autèntica recepta de paella del Concurs a les més de 150 persones que ens visitaven de tota Espanya”. El director del Concurs, Tony Landete, ha mostrat el seu agraïment a l'Ajuntament perquè, “indirectament, a través d'estes accions, la nostra paella té la possibilitat d'arribar a molts més llocs”. Egea ha assenyalat també que, “encara que el Concurs és conegut internacionalment, una bona prova és l'interés que creix en cada edició per part de professionals de tots els racons del món per vindre a participar, no cal deixar de treballar dia a dia mostrant el nostre orgull perquè Sueca siga reconeguda com a 'Ciutat Arrossera d'Espanya' i bressol de la paella valenciana”.

El guanyador absolut de l'última edició del certamen, Juan José San Bartolomé, ha mostrat la seua satisfacció per les mostres de suport que ha rebut d'Espanya i d'altres llocs del món, i l'interés que desperta la recepta, després del triomf aconseguit el mes de setembre passat; al mateix temps que s'ha mostrat encantat de col·laborar en la promoció de la paella del Concurs davant tantes persones vingudes este cap de setmana de tota Espanya. Per la seua part, el president del Gremi d'Hostaleria de Sueca i Platges, Salvador Ortega, ha assenyalat que “sempre que se'ns sol·licite col·laboració per a la promoció de la nostra gastronomia, ací estarem nosaltres, com ha sigut el cas de la degustació per als participants en el Congrés o la presència del Concurs Internacional de Paella Valenciana en la fira Gastrònoma”.

La regidora responsable del Concurs, Manoli Egea, ha volgut remarcar esta presència del certamen de Sueca en Gastrònoma que, fins dimarts que ve, podrà visitar-se en Fira València. “Estem molt satisfets de poder mostrar en esta fira totes les excel·lències del nostre Concurs, amb diverses demostracions en directe de com es cuina l'autèntica paella valenciana del certamen, i oferint la possibilitat als visitants que la proven”.

Finalment, Egea ha volgut reconéixer tot l'esforç i il·lusió demostrats per part del director del Concurs, Tony Landete; el coordinador gastronòmic, Adolfo Cuquerella; i el Gremi d'Hostaleria de Sueca i Platges, als qui ha agraït la seua col·laboració i implicació en tot allò que se'ls proposa.

Pujar