21 de novembre de 2019 21/11/19

Comencen les proves en l’abastiment d’aigua sense nitrats gràcies a la connexió al Sistema en Alta de la Ribera

Comencen les proves en l’abastiment d’aigua sense nitrats gràcies a la connexió al Sistema en Alta de la Ribera - (foto 1)

  L’Entitat Pública i Empresarial Aigües i Sanejament de Sueca ha anunciat que ja han finalitzat les obres de connexió del sistema d’abastiment municipal amb el sistema d’aigua en alta de l’Estació de Tractament d’Aigua Potable (ETAP) de la Ribera que inclou també el nou depòsit de Sant Roc. Es preveu que en un període breu es cedisca la gestió d’este i es farà efectiva la connexió al Sistema en Alta de la Ribera (SAR). Este fet modificarà substancialment les condicions de proveïment de Sueca tant pel que fa a la qualitat de l'aigua com pel que fa a la qualitat del servei.

  Esta modificació de les condicions del servei afecta a la zona d’abastiment Sueca 1 que abasteix a 30.500 habitants de Sueca, Riola i Polinyà del Xúquer.

  Conseqüències de la connexió

  A més de la millora de la qualitat de l'aigua, la connexió al SAR i la posada en marxa de les noves instal·lacions suposarà un avanç substancial de les condicions d'explotació, una millora del servei al consumidor, i un major marge de maniobra en cas d'avaria. Es podrà abastir als pobles de Sueca, Riola i Polinyà del Xúquer durant més de 24 hores en cas d'avariar-se les captacions pròpies (bomba, perforació de canalització, terbolesa, plaguicides, etc), ja que s’amplia la capacitat d’aigua de 1.700 m3 a 7.000 m3.

  Antecedents

  Fa més de vint anys que les aigües de la Ribera contenen un volum de nitrats per dalt del que recomana Salut Pública i la solució a la que es va arribar el seu dia va ser la construcció d'una ETAP, una Estació de Tractament d'Aigua Potable que agafaria aigua superficial del Xúquer, la transformaria en potable i la distribuiria per tota la Ribera. De totes maneres, l’aigua de Sueca es troba per baix dels límits permessos de nitrats. La mescla amb l’aigua del SAR baixarà encara més el nivell de nitrats de l’aigua abastida.

  Les obres de la tercera canalització han consistit en la construcció d’una xarxa de canonades de més de 34 quilòmetres de longitud, que comencen a Corbera i finalitzen en el depòsit del Mareny de Barraquetes, al terme municipal de Sueca.

  ocultar
  Comencen les proves en l’abastiment d’aigua sense nitrats gràcies a la connexió al Sistema en Alta de la Ribera
  Pujar