elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

La Casa de la Cultura comptarà amb un sistema solar fotovoltaic per al seu autoconsum d'energia elèctrica

La Casa de la Cultura comptarà amb un sistema solar fotovoltaic per al seu autoconsum d'energia elèctrica

    L'edifici de la Casa de la Cultura compta des d'ara amb un nou sistema solar fotovoltaic per al seu autoconsum d'energia elèctrica. En concret, des de l'Ajuntament s'ha instal·lat un sistema de generació d'energia elèctrica mitjançant la utilització de panells solars fotovoltaics en règim d'autoconsum a fi d'aconseguir, no sols un estalvi considerable en la facturació, sinó també una reducció d'emissions contaminants.

    Els panells captadors fotovoltaics del sistema generador s'han instal·lat en la coberta plana de l'edifici de la Casa de la Cultura. En total, s'han col·locat 44 plaques solars, de 455 Watt pico (Wp) cada unitat, les quals proporcionaran una potència de 20,02 kWp, suficient per a l'autoproveïment de tota la instal·lació, segons els tècnics. Per a este projecte, l'Ajuntament de Sueca ha realitzat una inversió de 18.977,64 euros i ha comptant, a més, amb l'ajuda de l'Institut Valencià de Competitivitat Empresarial mitjançant el finançament sense cost del 100% de la inversió i la subvenció del 50% de les quotes a pagar.

    Amb la posada en marxa de la instal·lació, s'espera un estalvi energètic aproximat de 30 MWh, que representa un estalvi en emissions de CO₂ de 15300 kg.

    Pujar