elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Els carrers de Sueca s'omplin d'art amb la 33a edició del MIM: Consulta la programació completa

Els carrers de Sueca s'omplin d'art amb la 33a edició del MIM: Consulta la programació completa
  • Del 13 al 17 de setembre, la ciutat acollirà al voltant de 60 representacions i activitats i comptarà amb la participació de 19 companyies

Sueca celebra aquesta setmana la 33a edició de la Mostra Internacional de MIM, que torna sota el lema "Indisciplina" per a omplir de teatre i art els carrers de la ciutat. Del 13 al 17 de setembre, visitants i veïns podran gaudir d'aquesta mostra que compta amb una àmplia programació en la qual es desenvoluparan al voltant de 60 representacions i activitats i comptarà amb la participació de 19 companyies.

El festival pretén donar cabuda a discursos contemporanis, integradors, universals, cohesionadors i crítics, sense perdre de vista les peces més festives i d'entreteniment de qualitat. Així, la trobada es fonamenta en els conceptes d'indisciplina, intervenció del paisatge urbà, aposta per estrenes valencianes, impuls a projectes integradors i oferir una major quantitat de programació el divendres i dissabte per a donar cabuda a la major afluència d'espectadors que es donen cita a Sueca el cap de setmana.


20 espectacles i tres activitats paral·leles

La programació completa del MIM abasta del dimecres 13 al diumenge 17 de setembre i inclou quasi 60 cites entre espectacles teatrals, tallers i activitats audiovisuals, alguns dels quals comptaran amb diferents sessions en diversos dies.

La cita, que en edicions anteriors ha reunit a més de 20.000 assistents, ofereix un total de 20 espectacles on el gest, l'expressió i el moviment són els protagonistes, i que inclouen propostes nacionals i internacionals, provinents de la pròpia Comunitat Valenciana, Catalunya, País Basc, Illes Balears, Navarra, Portugal, Països Baixos, França, Xile i Bèlgica.

“No etiquetes, trenca la norma, abraça la hibridació i el risc”

Què succeeix quan un espectacle va més enllà de la mateixa representació? El MIM aposta aquesta edició per propostes multidisciplinàries que busquen la relació amb l'espai escènic, així com amb el seu entorn i on el públic pot gaudir d'una obra des d'una perspectiva inusual. És el cas de “Passagem”, dels portuguesos CIA PIA i la seua poètica i elaborada transformació de l'entorn urbà.

Propostes en les quals l'acte escènic es converteix en un lloc comú on dialoguen espectadors i entorn i l'espectacle es construeix com una experiència. En ella, la pròpia decisió de l'espectador pot influir en el desenvolupament de la pròpia obra. En aquest sentit, destaquen la inclassificable, crítica i irreverent “Questo lavoro sull’arancia” de la companyia franc-italiana Marc August Chenevier- Cie Els 3 Plumes i “Idiòfona” de Joan Català, on s'uneixen història i memòria, esforç, tossuderia i poètica.

El MIM, seguint amb l'objectiu d'impulsar projectes de cohesió i inclusió social, presenta “El veí del costat”, una col·laboració entre el MIM SUECA, el Centre de Ajuda al Refugiat (CEAR) de Sueca i la companyia de teatre Pont Flotant, amb un projecte participatiu, pedagògic i integrador de diversos mesos de duració el resultat de la qual es veurà durant el festival.

El MIM també donarà cabuda a l'humor, instrument poderós per a acostar-se al quotidià, a l'humà, senzill i compartit. Humor negre com el que presenta O quel dommage i el seu àcid “Room service”, el retorn dels coneguts del festival Guillem Albà amb “Dt. solitud”, Murmuyo amb “Ami-go” i “Hotel Flamingo” de Clownic.


On es desenvoluparan els espectacles?

En aquesta edició els espectacles i activitats tindran lloc en el CM Bernat i Baldoví, el Poliesportiu Cobert, la Plaça Sant Pere, el Vaig moldre del Pasiego, Espai Joan Fuster, Casal Jove, Sala Municipal d’Exposicions El Porxets i, com a novetat, el Passeig de l’Estació.

Les entrades estan a la venda en línia en la pàgina web mimsueca.com i plataformes, a més de la taquilla del festival a partir d'aquest dilluns, 11 de setembre.

Pujar