elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Ara fa 20 anys

Ara fa 20 anys
  MÉS FOTOS
  Ara fa 20 anys - (foto 2)
  Ara fa 20 anys - (foto 3)
  Ara fa 20 anys - (foto 4)
  Ara fa 20 anys - (foto 5)
  Ara fa 20 anys - (foto 6)
  Ara fa 20 anys - (foto 7)
  Ara fa 20 anys - (foto 8)

  El passat 19 d'Octubre, l'Associació Cultural Amics del Coet de la Ribera Baixa, celebraren els 20 anys des que van aconseguir el Record Guinness de la traca més llarga del món amb l'objectiu de conmemorar els 50 anys de la coronació de la Mare de Déu de Sales.

  Aquell dia de l'any 2002, muntaren i dispararen una traca de 21.097m (la distància d'una Mitja Marató) que va començar a cremar-se en El Perelló, passant per Les Palmeres, Mareny de Barraquetes i finalitzant en Sueca. Els membres de l'Associació van estar preparant aquest espectacle durant any i mig, revent sempre la colaboració i suport de la Corporació Municipal i de la societat suecana en general, empreses, comissions de falla, confraríes, associacions esportives, etc. La reconeguda empresa pirotécnica de Ricardo Caballer (RICASA) va ser l'encarregada de la part professional del muntatge, resultant un gran éxit a nivell técnic, emocional i de particiàció ciutadana. La premsa, l'endemà, va publicar que més de 50.000 persones seguiren l'espectacle en algún punt del seu recorregut.

  En l'actualitat en cap lloc del món s'ha superat aquesta distància. En conseqüència, el record de Sueca continúa vigent.

  Ara, Amics del Coet han volgut recordar aquest esdeveniment amb una exposició fotogràfica a la porta de l'Esglèsia de la Mare de Dèu de Sales i disparant 20 traques el dia que es complien 20 anys del Record.

  Pujar