20 de novembre de 2019 20/11/19

Els alumnes del CPEE Miquel Burguera “donen la llanda” per la sostenibilitat

Els alumnes del CPEE Miquel Burguera “donen la llanda” per la sostenibilitat - (foto 1)
  MÉS FOTOS
  Els alumnes del CPEE Miquel Burguera “donen la llanda” per la sostenibilitat - (foto 2)
  Els alumnes del CPEE Miquel Burguera “donen la llanda” per la sostenibilitat - (foto 3)

  L'Ajuntament de Sueca esdevé una institució de referència pel que fa al suport a la tasca pedagògica per la sostenibilitat i corresponsabilitat ambiental. Esta setmana s’està celebrant la segona de les sessions programades a Sueca emmarcades en la iniciativa “Recicla amb els cinc sentits”. Esta vegada ha estat el torn del Centre d’Educació Especial Miquel Burguera. Al llarg d’este dimecres i dijous, tot l’alumnat d’infantil, primària, secundària i TVA (Transició a la Vida Adulta) del centre, un total de 90 escolars, han participat en els diferents tallers programats.

  La regidora de Medi Ambient, Isabel Jiménez, ha visitat les instal·lacions del centre durant la celebració del taller. “Reciclar també és reduir la producció de residus i això ho podem fer de moltes maneres, sobretot posant-li imaginació i creativitat per donar-li una segona vida” ha manifestat la responsable de l’àrea i ha continuat “des de l’Ajuntament incidim molt especialment en els col·lectius més joves, perquè és clar que l’arbre s’adreça de ben menut i són ells qui més força poden fer també a casa, promocionant conductes responsables entre els seus”.

  Segons han explicat les educadores ambientals de “Recicla amb els cinc sentits”, els tallers s’adapten al públic al qual van dirigits. Les activitats s’orienten especialment al tipus de participants en els tallers, que s’ofereixen des de xiquets d’infantil a persones majors, intentant arribar a tots els col·lectius. Una de les millors proves del bon funcionament del programa és, segons han apuntat les monitores, l’interés creixent dels centres educatius, associacions o altres col·lectius amb qui han treballat, i han assegurat que molts d’ells han instal·lat ja contenidors de reciclatge selectiu.

  El taller principal que s’ha realitzat, sota el títol de “donar la llanda”, tenia com a eix de treball el contenidor groc i els residus d’envasos lleugers. Esta és una activitat de manipulació en la qual es treballa la identificació dels residus d’envasos lleugers i s'aprén a reutilitzar este tipus de residus de la mà d'una llanda per tal de, per exemple, confeccionar una vidriola o polseres amb les xapes dels refrescos.

  Recicla amb els Cinc Sentits és un projecte de la Conselleria d’Agricultura, Medi Ambient, Canvi Climàtic i Desenvolupament Rural de la Generalitat Valenciana, en el qual participen tots els Sistemes Integrats de Gestió (SIG) de residus: Ecoembes, Ecovidrio, Fundació EcoRaee’s, Ambilamp, Fundació Ecotic, Fundació Ecolec, Ecolum, Ecoasimelec, Ecofimática, Europeam Recycling Platform,Tragamóvil i Sigre.

  El pròxim 2 de maig es celebrarà l’última de les sessions dedicada als usuaris del Pavelló de Les Oliveretes.

  ocultar
  Els alumnes del CPEE Miquel Burguera “donen la llanda” per la sostenibilitat
  Pujar