Castellano

La CEV situa la col·laboració públic-privada com a element fonamental per a eixir de la crisi del COVID-19

La CEV situa la col·laboració públic-privada com a element fonamental per a eixir de la crisi del COVID-19

    En una reunió per videoconferència, el president i els vicepresidents de la Confederació Empresarial de la Comunitat Valenciana (CEV) han traslladat al president de la Generalitat, Ximo Puig, la voluntat de contribuir al “gran acord valencià” i de participar de manera activa en el desenvolupament d'un pla de recuperació que tinga com un dels eixos essencials el creixement econòmic i la generació d'ocupació de qualitat.

    La col·laboració entre el sector privat i el públic en el disseny de la desescalada, del pla de recuperació i dels projectes susceptibles de ser finançats per Europa, serà fonamental per a eixir de la crisi generada pel COVID-19.

    Respecte al pla de recuperació, la CEV presentarà en els pròxims dies una sèrie de mesures sorgides en el si de les seues Comissions de Treball —reunides durant aquestes setmanes per a analitzar la situació derivada de l'estat d'alarma— amb les quals es busca estimular l'activitat econòmica, contribuir a mantindre el teixit empresarial i assegurar els llocs de treball.

    Com a pas previ a aquestes mesures des de la CEV s'ha tornat a reclamar una major agilitat en els tràmits perquè la liquiditat arribe a les empreses, especialment en el cas de les pimes i autònoms asfixiats per problemes de solvència i liquiditat. Eliminar la burocràcia excessiva serà determinant ara per a evitar la pèrdua d'empreses i en un futur per a facilitar les inversions.

    El president de la CEV ha posat en valor l'excel·lent i ràpida resposta del sector empresarial davant la crisi i la seua reorientació cap a demandes imminents sanitàries i de proveïment a la ciutadania i ha demandat que es tinga en compte en el pla de recuperació la necessitat de revisar el model productiu de la Comunitat Valenciana a mitjà i llarg termini i d'activar la reindustrialització. Sobre aquest tema s'ha referit al límit de preus per a les màscares marcat pel Govern sense tindre en compte els costos de producció, una ordre que “fomentarà que moltes empreses es replantegen si val la pena apostar per acostar la producció a la Comunitat”, ha assegurat Salvador Navarro.

    Pel que respecta a Europa, des de la presidència i vicepresidències de la CEV s'ha proposat al president del Consell guanyar temps i començar a dissenyar plans perquè la Comunitat Valenciana puga beneficiar-se del pla de reconstrucció de la Unió Europea. En aqueix sentit, han reclamat al president Ximo Puig que recórrega a la visió estratègica i al coneixement que sobre el teixit empresarial tenen les organitzacions empresarials per a començar a treballar, de manera conjunta, en aquests plans, que hauran d'ajudar a augmentar el pes de la indústria en el PIB de la Comunitat i a fomentar la innovació i la digitalització, com a palanques estratègiques per al creixement econòmic, la competitivitat i el benestar social.

    La CEV considera que serà igualment necessària la participació activa dels agents socials en el disseny i l'aplicació de les mesures graduals del procés de desescalada “perquè puguen adaptar-se a la realitat social i econòmica del nostre sistema productiu”, ha assegurat Navarro. “Es tracta de propiciar la màxima seguretat jurídica a fi de que les empreses tinguen certesa a l'hora d'adoptar decisions d'inversió i organització”, ha afegit.

    El president de la CEV espera que les decisions per a la desescalada i la posterior recuperació compten amb el major consens possible en benefici de l'interés general.

    Pujar