elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Sindicats denuncien la mobilitat forçosa dels sanitaris que proposa la Conselleria

Sindicats denuncien la mobilitat forçosa dels sanitaris que proposa la Conselleria
  • CSIF reclama a Sanitat que qualsevol ordre que done una gerència de departament de salut i que afecte les condicions de treball siga traslladada per escrit

La Conselleria de Sanitat ha presentat aquest dimarts als sindicats en la Taula Sectorial de la resolució sobre mesures de recursos humans contra el covid-19. Un esborrany que a penes pateix modificacions respecte al document anterior que ja va ser rebutjat per la totalitat de sindicats, tal com denuncien els mateixos.

Sindicats com a CSIF considera que les modificacions incloses en el document, com garantir descansos segons la directiva europea, resulten insuficients quan continuen mantenint mesures com la mobilitat forçosa, tant entre departaments com entre funcions, la qual cosa implica, per exemple, que un metge amb una especialitat haja de realitzar funcions d'una altra.

A més, des de CSIF han reclamat a Conselleria que qualsevol ordre que done una gerència de departament de salut i que afecte les condicions de treball siga traslladada per escrit, alguna cosa que l'Administració no ha acceptat. “No confiem en gerents que van aplicar mesures del tot arbitràries durant l'estat d'alarma i que no estan disposats ni a rendir comptes d'elles ni a rectificar”, ha insistit el sindicat, per a apel·lar a la imprescindible “seguretat jurídica” dels professionals.

Per això, CSIF ha votat en contra hui d'una nova proposta de resolució que manté mesures com la mobilitat forçosa funcional o territorial, i també ha traslladat el seu malestar davant la negativa de Conselleria al fet que les instruccions al personal es donen per escrit.

El sindicat ha deixat clar que “no podem acceptar mesures restrictives de les condicions de treball com les contingudes en aquest esborrany, que deterioren encara més l'estat dels professionals, que han demostrat la seua capacitat i lliurament tant en la primera ona de la pandèmia com en l'actualitat. Aquesta implicació del personal contrasta amb la falta de planificació per part de Conselleria, amb una manca d'informació sobre mesures restrictives per als seus drets adoptades en els departaments o amb la inseguretat jurídica que pateixen en bastants casos”.

Pujar