Castellano

La Fira de Sant Sebastià celebra la seua 20 aniversari a Silla

La Fira de Sant Sebastià celebra la seua 20 aniversari a Silla
  MÉS FOTOS
  La Fira de Sant Sebastià celebra la seua 20 aniversari a Silla - (foto 2)
  La Fira de Sant Sebastià celebra la seua 20 aniversari a Silla - (foto 3)

  Amb vint anys d'història a la seua esquena, la Fira de Sant Sebatià de Silla (València) obri les seues portes en una nova edició carregada d'activitats per a tots els gustos i edats. Com sempre la música, la gastronomia i la cultura tradicional seran els eixos conductors de tres dies ininterromputs de festa.

  “La nostra fira és un gran esdeveniment cultural, festiu i econòmic. Estadísticament és l'activitat més multitudinària que s'organitza al nostre poble” apunta el Regidor de Festes, Josep Melero, “Tenim milers de visitant de fora del poble que vénen des de les diferents comarques de la Comunitat, i per a nosaltres és un plaer rebre'ls i compartir la nostra ciutat” ha recalcat.

  Les portes d'aquesta tradicional fira s'obriran oficialment divendres que ve a les 19.30 hores amb la inauguració de les autoritats. A l'acte assistiran el President de la Diputació de València, Toni Gaspar, i l'alcalde Silla, Vicente Zaragoza. Serà des d'aqueix moment i fins al diumenge quan comencen a desenvolupar-se les diferents activitats plantejades.

  “Enguany celebrem els 20 anys de Fira, i hem volgut tornar als inicis portant de Galícia la Pulpería Alicia de Lugo” apunta el responsable de festes, i assenyala “també tindrem una exposició de cotxes de segona mà per a la seua venda en el passeig de l'Albereda, i evidentment no ens oblidem del comerç de proximitat amb la participació directa de l'Associació d'empresaris AESI”. 

  Programació

  Els plats forts de la programació tindran lloc entre el dissabte i el diumenge, dos dies en què la tradició i els veïns i visitants uneixen forces per a gaudir d'un cap de setmana diferent. El dissabte les activitats donaran començament a meitat demà en el teatre de la plaça, on se celebrarà la presentació del Cartell XV Premi President de la Diputació de l'Associació de Vela Llatina.

  A la mateixa hora però en l'estand de l'escola de música de la Lírica els assistents podran gaudir d'un concert a càrrec dels alumnes. I seguint amb la música, serà a les 13 hores quan la Banda Jove i els alumnes de l'escola de música realitzaran un cercaviles que recorrerà tot el recinte firal.

  A la vesprada, contínua la festa amb dues actuacions musicals que no deixaren indiferent a ningú: a les 19.30 hores actuarà en el recinte el grup valencià La Fúmiga, i a la mateixa hora però en l'estand de l'escola de música hi haurà una actuació del Cor Jove de l'Agrupació Musical La Lírica.

  Després d'una jornada marcada pel ritme de la música, el diumenge al matí aquesta prevista la celebració d'un nou cercaviles amb l'objectiu de recollir a les portadores del Crist 2019 – Gloria Iciar Sáez de Arregui Álvarez i Sara Pons Moreno-. L'acte donarà començament a les 11 hores i serà a càrrec de l'agrupació musical La Lírica.

  Tras del cercaviles els veïns es congregaran al voltant de les 11.30 hores a l'església de la Mare de Déu dels Àngels per a assistir a la missa major en honor a Sant Sebastià. Aquesta missa comptarà amb la participació de la coral i del grup orquestral de la Lírica, que estaran dirigits per Carla Sanmartín. En finalitzar la missa, se celebrarà la tradicional processó fins a la plaça del Poble i es repartiran dels panets de sant Sebastià.

  Però la Fira de Silla no són sol totes aquestes activitats, sinó que amb l'objectiu de ser un punt de trobada entre tots els seus assistents s'organitzen al voltant d'ella infinitat d'opcions per a tots els assistents. Exemple d'ells són les dues fires medievals que recorren el municipi, o la recreació de quatre grans zones de Sant Sebastià: la Fira de comerç i alimentació, la fira de tapes, la fira Medieval i la Fira d'Atraccions.

   Una oportunitat única per a conéixer la tradició que embolica aquesta festa que compta ja vint anys d'història.

  Pujar