Castellano

El circuit Sonora porta la Borriana Big Band al Centre Carmen Valero de Silla

El circuit Sonora porta la Borriana Big Band al Centre Carmen Valero de Silla
  • La formació està encapçalada pel productor, compositor i músic Juanjo Carratalà

MÉS FOTOS
El circuit Sonora porta la Borriana Big Band al Centre Carmen Valero de Silla - (foto 2)
El circuit Sonora porta la Borriana Big Band al Centre Carmen Valero de Silla - (foto 3)

El mes de febrer marcarà la fi de la primera edició del circuit Sonora organitzat per l’Institut Valencià de Cultura (IVC). Entre les seues últimes cites, els concerts protagonitzats pels guanyadors i finalistes dels I Premis Carles Santos de la Música Valenciana arribaran a Silla el pròxim dissabte 8 de febrer amb la presència de la Borriana Big Band. L’espectacle tindrà lloc al Centre Carmen Valero a les 20:00 hores amb entrada gratuïta fins completar l’aforament.

Aquesta agrupació musical va nàixer a la capital de La Plana Baixa gràcies a la iniciativa del productor, compositor, arranjador i instrumentista Juanjo Carratalà. A més, entre els seus membres es troben músics d’aquesta localitat i els seus voltants. La formació es caracteritza per la qualitat i la gran versatilitat estilística: interpreten amb la mateixa singularitat temes clàssics del jazz, així com versions de cançons ska, rock, llatines, etc. Totes les composicions s’enriqueixen amb els arranjaments exclusius del mateix Carratalà. El seu primer àlbum, D’ací, recollia temes d’Al Tall (“Lladres”), Raimon (“Al vent”), Pau Alabajos (“Inventari”), La Gossa Sorda (“Camals mullats) i Obrint Pas (“La flama”), entre d’altres.

El grup acaba d’editar la seua segona referència, Peix enamorat, sota l’etiqueta de Baixamar. Aquest disc és fruit de la investigació de la música tradicional valenciana i dels ritmes mediterranis per part del creador de la formació. En el seu repertori s’inclouen composicions de Paco Muñoz, Miquel Gil o Aspencat. Tanmateix, com és marca de la casa, les cançons s’han amb un estil diferent. D’aquesta manera, l’arranjador ha incorporat instruments com la dolçaina, la viola de roda, la flauta barroca i el bouzouki per crear un ambient explosiu i alhora harmònic. El repertori també inclou un tema signat pel director de la formació. Es tracta de “Les teues mans”, on es vigoritza el treball de les dones al llarg de la història.

La Borriana Big Band va ser nominada com a artista revelació en els I Premis Carles Santos de la Música Valenciana.

El circuit Sonora

El circuit Sonora és una iniciativa de l’IVC que té com a objectiu crear una plataforma estable i regular perquè els intèrprets valencians puguen mostrar els seus treballs en sales públiques i privades. D’aquesta manera, grups i solistes tenen la possibilitat d’actuar en diferents punts del territori fora de la temporada estival.

Els concerts es van encetar el passat 10 de maig a Vilafranca amb Els Jóvens, guardonats pel millor disc, grup revelació i millor cançó en els I Premis Carles Santos de la Música Valenciana. De moment, localitats com Gandia, Altea, Castelló, l’Alcúdia, el Port de Sagunt, Morella, Villena, Benicarló, La Pobla de Vallbona i Pedreguer han acollit els directes de Novembre Elèctric, PAVVLA, Fru Katinka, Dani Miquel, Pau Alabajos amb la Banda Municipal de Castelló, Feliu Ventura, Carles Pastor, Clara Andrés amb Júlia, Frida, JazzWoman, Prozak Soup, Rascanya, Jonatan Penalba, Sedajazz Big Band, Òscar Briz, Vera Green, Johnny B. Zero, June’s Kaleidoscope, Santero y Los Muchachos i Junior Mackenzie.

Pujar