elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

S'esperen pluges quantioses a Espanya: Arribaran a la Comunitat Valenciana?

S'esperen pluges quantioses a Espanya: Arribaran a la Comunitat Valenciana?
  • Encara que les precipitacions aconseguiran els 200 l/m² a l'Atlàntic, les pluges arribaran de manera més feble al nostre territori

Meteored ha anunciat l'arribada dels ábregos a la Península Ibèrica, es tracta d'un vent procedent del sud-oest, temperat, relativament humit i portador de pluges, al qual se'l considera un vent típicament espanyol, sobretot a la Meseta i Andalusia, típic a la tardor i primavera.

Aquest fenomen portarà pluges abundants en algunes zones fins a temperatures pròpies d'estiu en unes altres, a més de calitja i possibles “pluges de sang” que també arribaran a la Comunitat Valenciana, encara que amb molta menor intensitat.

Així aquest dilluns s'espera l'arribada dels ábregos per l'Atlàntic que aniran desplaçant-se per tota la península i cap a final de setmana s'espera que deixen alguns espertenecs de pluja a les comarques dels Ports i l'Alt Maestrat, on es preveu precipitacions més intenses, d'entre 30 i 40 l/m², en localitats com Morella, Vilafranca i Ares del Maestrat.

Així mateix, des de Meterored asseguren que es mantindrà un ambient tardorenc en gran part de les regions, excepte a la vora del Mediterrani i en el sud-est, on els valors seguiran per damunt dels 32 °C. El diumenge l'escenari serà molt similar, amb pluges en el vessant atlàntic que podrien ser localment intenses.

Pujar