elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano
UNA TROBADA AMB

Sergio Jurado, el influencer saguntí que triomfa en TikTok

Sergio Jurado, el influencer saguntí que triomfa en TikTok
  • La pandèmia va provocar que aquest valencià, amant de les xarxes socials, es convertira en una figura popular amb 6.9 milions de seguidors

Si li hagueren dit a aqueix xic saguntí de deu anys que va començar a pujar vídeos a youtube per pura afició que en 2022 tindria quasi 10 milions de seguidors en xarxes entre tots els seus perfils, probablement haguera rigut i hauria continuat veient al Rubius o qualsevol altre sense prestar molta atenció. Ara, amb 23 anys, Sergio Jurado està vivint el seu somni. Amb quasi 7 milions de seguidors en TikTok i 2,5 en youtube, s'ha convertit en una persona de renom en les xarxes socials i la seua capacitat per a enginyar i maquinar vídeos sembla no esgotar-se.

Elperiodic.com entrevista a aquesta nova eminència de les xarxes, que va passar de ser espectador a protagonista després de diversos anys d'obstinació i treball dur. Hui dia, Sergio Jurado pot afirmar que viu del que més li agrada, ser creador de contingut.

Com sorgeix aqueix primer vídeo en youtube que dona peu a la teua marxa en xarxes?

Jo des de xicotet he consumit youtube. M'agradava molt veure vídeos del Rubius i Willyrex, llavors un dia em vaig dir de provar de fer alguna cosa, però clar jo no sabia fer res. Tindria al voltant de deu o onze anys en aquells dies, i també era molt fan d'un joc d'internet que es deia Habbo Hotel, on interactuava amb una altra gent, i em vaig proposar fer vídeos de Habbo, on muntava històries en el joc i altre, a veure si em feia famós. Evidentment no va anar així.

I com va ser aqueixa primera experiència en youtube?

Al cap i a la fi, jo al principi era tan sols un xiquet. Creava per crear perquè ho veren els meus amics. Sí que és cert que a vegades tenia l'esperança que se'm viralitzara algun vídeo, però en cap moment vaig pensar en la fama en Youtube. És més, jo era molt irregular. Igual pujava tres vídeos en una setmana, i estava després sis mesos sense pujar res. Aqueixos anys sí que poden caure ja una mica en l'oblit. El vertader inici, per a mi, va anar més tard, quan me'l vaig prendre de debò. Vaig començar primer amb un canal amb amics, i després ja amb el meu propi de Sergio Jurado.

Quin va ser el punt d'inflexió perquè youtube començara a prendre tints més seriosos per a tu?

Perquè necessitem transportar-nos al passat. Jo tenia un canal amb amics que es deia TheOnlyOnes99 on creàvem sketches i situacions d'humor, i ens ho passàvem molt bé. El problema és que va arribar un punt en el qual jo veia que teníem interessos diferents. Ells s'ho prenien molt a riure, mentre que jo m'ho prenia cada vegada més de debò. Al final ho editava, guionizaba i gravava tot jo, i ja vaig pensar que per a ser l'únic que de veritat treballava, vaig decidir crear-me el meu canal en solitari. Ací va ser on vaig començar a pujar vídeos setmanals, editant quasi huit hores, creant els meus blogs i sketches, i així que la gent poguera veure el que havia d'oferir, però sobretot per a bolcar tot el que tenia en la meua ment i alliberar-me, i si a la gent li agradava doncs millor.

En quin moment veus tu que comences a llaurar-te una reputació en el món de les xarxes?

Perquè no arriba fins a 4 o 5 anys després d'obrir-me el meu canal en solitari. Va ser en la pandèmia i en TikTok. He de confessar que jo al principi repel·lia TikTok per complet i no volia estar de cap manera ficat ací, però un amic meu, anomenat MegaMax, que també és tiktoker, em va convéncer. Vaig començar pujant clips del meu canal així a manera de presa de contacte, fins que ja em vaig atrevir a fer contingut exclusiu per a la xarxa social, i vaig crear al personatge del Millor Mag d'Espanya, i va anar ací on ja el meu perfil va pegar un subidón quasi impensable.

Aqueix procés es va donar de la nit al dia?

Doncs una mica sí. És cert que abans algun vídeo se m'havia fet mig viral, però quan vaig publicar el primer vídeo del Millor Mag d'Espanya quan vài veure que en una hora tenia 100.000 visites. No m'ho creia. A la gent li va encantar. Vaig pujar un segon vídeo que també va ser un èxit, i així successivament. Llavors ja em vaig fer mitjà mainstream i vaig aconseguir mantindre'm en aqueixa ona de virals fins hui.

D'on sorgeix el personatge del Millor Mag d'Espanya?

Va començar quan em vaig adonar que la gent en TikTok la gent també pujava contingut de Omegle, un lloc web on pots parlar  amb gent de manera aleatòria, però em vaig adonar que eren converses simples, no tenien res d'on poder traure alguna cosa, i vaig pensar que, si li afegia a aqueixes converses alguna cosa que “impressionara” a la gent, podria funicionar. Llavors se'm va ocórrer crear un personatge que fora un mag tronat que no sabera fer màgia, que interactuava amb gent en Omegle, però que al seu torn s'autoproclamara el Millor Mag d'Espanya. Jo jugava amb aqueixa expectació de la gent que es pensava que jo era un mag de veritat, i que després es trobares amb un truc molt simple. A la gent li va fer molta gràcia, i va funcionar a la perfecció.

Tinc entés que hi ha hagut moments en els quals t'ha arribat a molestar que se't coneguera com el Millor Mag d'Espanya Hui dia, continua sent així?

Jo soc conscient que el personatge del del Millor Mag d'Espanya ha sigut el que m'ha catapultat fins a estar on estic. Jo soc més que aqueix personatge. Abans sí que em molestava més que se'm coneguera només per això, més que res perquè sempre em demanaven que fera màgia i el xou, i jo sempre m'encarregava de recalcar que jo també era Sergio, no sols el mag o el xic del Omegle, perquè abans ningú se sabia el meu nom. Vaig decidir aparcar per un temps al personatge del Millor Mag d'Espanya per a provar coses noves. Ara ja tots dos estan sincronitzats, i la gent coneix als dos. A més, estic molt orgullós dels dos. Tots dos em defineixen, i tots dos són parts del meu procés.


Tens tan sols 23 anys, i quasi 7 milions de seguidors en TikTok Espanta?

Al principi espanta bastant. Tingues en compte que jo vaig començar a créixer en la quarantena. Vaig aconseguir el meu primer milió de seguidors des de casa. Quan vaig tornar a eixir al carrer la gent em parava. Va ser molt xocant al principi.

Per què TikTok ha guanyat tanta rellevància?

Jo crec que va ser gràcies a la quarantena. Abans TikTok eren sol balls i molta vergonya aliena, però ara hi ha mil opcions, i està molt més regulat. A més, TikTok només et mostra el que t'interessa, amb la qual cosa, és quasi impossible trobar-se amb alguna cosa que genere un rebuig particular dins de la xarxa. A mi només m'ixen comèdia i memes. Al final la immediatesa regna en TikTok. No has ni de posar-te a buscar, t'ix només.

Ara vius a Madrid al costat d'altres dos creadors de contingut Què et va obligar a traslladar-te allí?

Perquè tot el procés de mudar-me a Madrid va ser una mica dur. Jo vivia a Sagunt i tenia una vida bastant monòtona i còmoda. Tot va canviar quan em van convidar a passar dues setmanes en una casa al costat d'uns altres influencers, i allí ja vaig començar a pensar que potser el meu lloc ja no estava a Sagunt sinó a Madrid, on podia explorar altres nínxols, realitzar més col·laboracions presencials… Era un salt necessari. No obstant això, jo no tenia ningú amb qui anar-me, fins que al febrer un altre youtuber, Paul Ferrer, em va cridar perquè s'anaven a canviar de casa en una setmana ell i un altre amic. Em va enxampar una mica de improvisto, però al final em vaig mudar amb ells. Els primers dies van ser una mica rars, però ara estic genial i m'alegre molt d'haver pres aqueixa decisió.

És un cert això que les condicions econòmiques de TikTok són molt menys atractives que en altres xarxes socials? A tu et dona menjar?

A mi no em dona menjar ni des de lluny. Perquè això fora possible, hauries de fer un vídeo de 10 milions de visites cada dia. TikTok s'ha d'enfocar com una plataforma d'impuls. És el millor lloc per a donar-se a conéixer, molt per davant d'Instagram o qualsevol altra. Al cap i a la fi, TikTok és el lloc en el qual més probabilitats hi ha si es fes viral, i a partir d'ací moure's entre les xarxes. Jo al final viu de col·laboracions pagades amb marques, i es promocionen a través del meu perfil, però TikTok no paga a penes res.

Quina és l'època en la qual els creadors de contingut estàs més ocupats?

Perquè l'estiu és una època molt difícil. La gent es va de vacances i és molt difícil tant per a l'espectador com per al creador. A partir de setembre la cosa millora. La gent arriba a casa de treballar i es posa a veure vídeos i compartir en xarxes.

A Sagunt eres conegut? Et paren pel carrer?

Ara bastant. Abans és cert que sabien qui era pel canal de youtube, però ni em paraven ni res. Ara ja des de TikTok és tot més heavy. Ara sí que em demanen fotos, i fins i tot he de caminar-me amb ull que no em seguisquen fins a casa. No puc anar per una plaça molt concorreguda perquè els xiquets em paren i m'arraconen. És una mica surrealista.

Hi ha ja varis influencers valencians que estan marcant tendència en xarxes Què creus que tenen els valencians perquè se'ls done bé el món virtual?

Crec que és una qüestió de creativitat. La creativitat valenciana genera moltes idees i escenaris diferents. Tenim molt potencial, moltes coses que comptar i moltes idees originals. També a nivell d'actuació, tenim aqueixa chispilla valenciana que ho fa diferent.

Algun missatge a aquells que volen seguir l'exemple de Sergio Jurado?

El primer de tot, que no siguen mags; i el segon és que no es rendisquen. Encara que semble que portes molt temps treballant i sembla que mai podràs viure d'això, no desistisques. No saps quan arribarà el moment. Igual et rendeixes hui i Pot demà era el dia en què donava els seus fruits tot l'esforç. Si tu passió són les xarxes socials, no les deixes mai, encara que hages de compaginar-les. No et rendisques mai.

Sergio Jurado té plans de futur, o prefereix viure el moment?

Jo tinc la mirada posada constantment en el futur. Sempre estic mirant coses d'actuació o de doblatge. Sé que les xarxes socials no són per sempre. Cal moure's ara per a assegurar el futur el màxim possible.

Pujar