28 de setembre de 2020 28/9/20

Arranca “Sedaví, ta casa neta”, campanya de conscienciació activa

Arranca “Sedaví, ta casa neta”, campanya de conscienciació activa - (foto 1)

  Coincidint amb la celebració del Dia Mundial del Medi Ambient (5 de juny), l'Ajuntament de Sedaví ha posat en marxa la campanya 'Sedaví, ta casa neta' amb l'objectiu d'ampliar les accions de conscienciació activa cap a la ciutadania. Aquesta iniciativa integral promou també el correcte reciclatge del fem, la recollida dels excrements dels animals i la protecció de les faroles dels orins dels gossos.

  En aquest sentit, L'Ajuntament de Sedaví, ha identificat cuatre accions que poden suposar una millora en la localitat; Així com reducció de la corrosió del mobiliari urbà pels orins dels gossos, recollida dels excrements dels animals, informació de com reciclar i formació en centres escolar sobre aquests hàbits.

  Segons declara Josep Ferran Baixauli, Alcalde de Sedaví "Hem aplegat a un punt en què no sols es tracta en invertir en netejar més, necessitem reduir els nivells en què s'embruta el municipi." "Cal que els veïns entenguen, que el simple fet de canviar certs hàbits, pot millorar considerablement la higiene del Sedaví".

  L'Ajuntament continua treballant amb el compromís d'involucrar a la ciutadania influint en la definició del municipi que volen, amb la idea de tindre una localitat més neta.

  Les accions divulgatives es distribuiran en:

  FAROLES AMB MISSATGE. Els orins dels gossos es menja les bases de les faroles i recorda amb el missatge 'El pipí em destruix' que no és lloc per a deixar que les mascotes facen les seues necessitats. Està previst que es repartisquen botelletes per a què els amos de gossos puguen tirar aigua sobre el pipí dels animals per tal d'eliminar olors i la brutícia.

  RECOLLIDA D'EXCREMENTS. Técnics de l'empresa valenciana especialitzada en sostenibilitat Esferic Better Things, están realitzant xarrades en els col.legis als alumnes de tercer i quart de primària per a conscienciar des de menuts de la necessitat de mantindre neta la localitat on es viu. També s'han repartit en les escoles Ecopoops, recollidors ecològics d'excrements de gossos per a que els utilitzen i ensenyen als seus pares a fer-ho correctament. Construïm així, ciutadans sostenibles des de xicotets.

  RECICLATGE DEL FEM. Els contenidors de Sedaví també portaran missatges. És la manera de fomentar el correcte reciclatge del fem: orgànic, cartró, plàstic i mobles.

  IMANS DE NEVERA. Es repartiran també imans de nevera com a recordatori de que en Sedaví volem fer les coses bé i aconseguir que la ciutat siga cada vegada més sotenible.

  PRÒXIMES ACTIVITATS. S'estan preparant activitats per a que participen el ciutadans i els alumnes de les escoles per a promoure conductes cíviques en temes de neteja i mascotes.

  Pujar