elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

El sector de l'oci i la policia treballen en un protocol per a atallar les burxades

El sector de l'oci i la policia treballen en un protocol per a atallar les burxades
  • El nombre de denúncies per presumptes casos de submissió química amb burxades a joves ascendeix a set en la Comunitat Valenciana

Les burxades ocorregudes en els últims dies en festes i festivals de la Comunitat Valenciana, amb set persones que han presentat denúncia davant les Forces i Cossos de Seguretat de l'Estat (FCSE) ha obligat les autoritats a actuar i plantejar-se un un protocol que atalle aquesta situació.

La delegada del Govern en la Comunitat Valenciana, Pilar Bernabé, ha assenyalat que davant la situació de por que generen aquestes agressions a xiques, han de “atallar de facto” el problema i “de totes les maneres possibles”.

Per això, els amos de locals d'oci i representants de l'oci nocturn treballen al costat de les forces de seguretat en l'elaboració d'un protocol.

Tots volem generar garanties de seguretat i de llibertat per a les dones que acudeixen als espais d'oci. Tots estem en el mateix vaixell i volem que les dones se senten protegides", ha dit.

L'objectiu amb els nous protocols és poder acompanyar a la víctima a un centre salut o hospital, activar un pla en el local i localitzar com més prompte millor al possible agressor.

Es tracta de protocols "àgils" que estaran disponibles pròximament.

Diverses xiques han sigut víctimes

Fins a deu xiques han manifestat haver sentit burxades en discoteques i festes de la Comunitat Valenciana durant els últims dies. 

Tres xiques han sigut ateses en un centre hospitalari després d'afirmar haver sentit una burxada mentre es trobaven en el festival Arenal Sound, que se celebra a Borriana, segons fonts de la Conselleria de Sanitat.

Aquests casos se sumen a les dues assistències sanitàries prestades a dones que havien reportat haver rebut una burxada a Xàtiva, encara que en la Policia Nacional del municipi consten tres denúncies, i altres tres a Vall d'Uixó.

Una altra jove va dir haver-ho patit en el Festival Internacional de Benicàssim (FIB).

Pujar