elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Més Santa Pola denuncia una pujada de més del 70% en els sous del govern del Partit Popular

Més Santa Pola denuncia una pujada de més del 70% en els sous del govern del Partit Popular
  • La confluència assegura que l’alcaldessa, Loreto Serrano, s’està postulant per a ser diputada provincial i “acabar cobrant més de 100.000 euros anuals en total”

El divendres 23, l’Ajuntament de Santa Pola va aprovar les noves retribucions de les regidores i regidors amb 11 vots a favor del Partit Popular, 8 en contra de Més Santa Pola i el PSOE, i 2 abstencions de VOX. La nova tabla salarial puja el sou de l’alcaldessa un 73% i els dels regidors de govern un 66%.

Per a Més Santa Pola esta pujada de salaris és “obscena” i denuncien que s’ha fet “de manera unilateral passant el rodillo de la majoria absoluta”. “Amb esta pujada, els regidors del PP cobraran més que, per exemple, el govern de l’Ajuntament d’Elx, una ciutat de 235.000 habitants”, asseguren. A més, el govern del PP s’ha quedat tots els assessors excepte uno, que li ha concedit al PSOE, deixant a la resta de l’oposició sense Secretaria del Grup Municipal. “Un moviment inèdit en les més de quatre dècades de democràcia en Santa Pola”, denuncien.

La confluència denuncia també que l’alcaldessa, Loreto Serrano, s’està postulant per a ser diputada provincial. Una intenció que Serrano no va comunicar durant la campanya electoral i que des de Més Santa Pola qualifiquen de “frau a la ciutadania de Santa Pola”: “El PP es va presentar a les eleccions amb el lema “Con Loreto, Santa Pola gana” i ara, a les primeres de canvi, deixa el poble i se’n va a la Diputació. És un engany als seus votants i a tota la ciutadania”, manifesten.

Segons la nova tabla salarial aprovada, i tenint en compte les retribucions actuals dels diputats provincials, Loreto Serrano podria arribar a cobrar més de 100.000 euros anuals, donades les pujades efectuades també en les indemnitzacions per assistències a Plens, Juntes de Govern i Comissions Informatives. Un salari que en Més Santa Pola comparen amb el del president del govern, que percibix actualment 90.100 euros anuals.

Per al regidor de Més Santa Pola, Esteve Ruiz, estes pujades de sous són “pròpies de qui ha vingut a l’Ajuntament no a treballar per Santa Pola, sinó a viure com a reis a costa de l’erari públic”, i es pregunta “com van a explicar açò a la gent del carrer tenint en compte l’estat lamentable en què es troben els serveis municipals i el municipi en general”.

Pujar