elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Més Santa Pola declararà tot el municipi com a zona de mercat tensionada per a posar un tope als preus dels lloguers

Més Santa Pola declararà tot el municipi com a zona de mercat tensionada per a posar un tope als preus dels lloguers
  • La confluència entre Compromís, Podem i Esquerra Unida anuncia que aplicarà la nova Llei de Vivenda quan arribe al govern de l’Ajuntament

Més Santa Pola ha anunciat hui una bateria de mesures per a fer front al problema de l’accés a la vivenda al municipi, que consideren “una autèntica emergència que està impedint que la ciutadania puga viure al seu poble”.

La confluència entre Compromís, Podem i Esquerra Unida declararà tota Santa Pola “zona de mercat tensionada”, tal i com preveu la nova Llei de Vivenda, aprovada pel Congrés el passat 27 d’abril. Amb esta declaració, els preus dels lloguers no podran pujar més d’un 2% enguany i més d’un 3% en 2024. A partir de l’any 2025 es crearà un índex que estarà deslligat de l’IPC i serà sempre menor a este.

Per a Més Santa Pola, este tope a la pujada dels preus no és suficient, i posaran en marxa més mesures, com un pujada en l’IBI de les vivendes buides de propietaris que tinguen 4 o més cases al terme municipal, un pla de compra de pisos per a ampliar el parc municipal de vivenda o una regulació dels apartaments turístics. Segons afirmen des de la confluència, “Santa Pola no té un problema de falta de construcció de cases, sinó de dècades de considerar la vivenda com un element amb el que especular i fer negoci abans que com un dret de tota la ciutadania”.

Més Santa Pola apunta a l’acumulació de vivenda buida per part de bancs i grans propietaris, i a la proliferació massiva d’apartaments turístics com les principals causes de l’encariment dels preus dels lloguers i la falta d’oferta. “Viure tot l’any en els nostre propi poble s’està convertint en una utopia per a moltíssima gent”, asseguren.

“Santa Pola va ser el quart municipi d’Espanya on més es van encarir els lloguers l’any passat, un 33,2% en tan sols 12 mesos. És una barbaritat a la que hem de fer front quant abans amb mesures valentes, i sempre tenint clar que el dret a poder viure al nostre poble ha d’estar per damunt de tot”, manifesta la candidata a l’alcaldia per Més Santa Pola, Anna Antón.

Pujar