elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Santa Pola ha acollit la quarta trobada final de "Pilota a l'escola"

Santa Pola ha acollit la quarta trobada final de "Pilota a l'escola"

  El Poliesportiu Municipal Paco Hernández de Santa Pola ha celebrat durant tot el matí d'avui divendres 11 de maig la quarta Trobada final del programa d'innovació educativa "Pilota a l'Escola 2018". Aquesta ha sigut la cloenda més al Sud del territori de la Comunitat.

  En aquest dia festiu per als escolars a la localitat de Santa Pola han participat aquests centres: CEIP Sant Bartolomé, d'Oriola, CEIP Ramón Cuesta, CEIP Azorín, CEIP Hispanidad i CEIP José Garnero, els quatre de de Santa Pola CEIP Ferrández Cruz d'Elx, CEIP El Acequión, de Torrevieja, CEIP Las Heredades de Las Heredades, CEIP Mediterráneo, de Pilar de la Horadada, i per últim CEIP Gloria Fuertes de San Miguel de las Salinas. Cal destacar que tots ells han pogut degustar els productes Chufa-Vit degut a la col·laboració de l'empresa valenciana Mercader.

  Mapi, la mascota de la pilota valenciana, també ha estat junt als més menuts de les comarques del Sud de la Comunitat Valenciana. També han assistit l'alcaldessa de Santa Pola, Yolanda Seva, la regidora d'esports, Mª Dolores Tomás, i el president de la Federació de Pilota Valenciana, José Daniel Sanjuan.

  Per primera vegada, el programa de la Conselleria d'Educació, Investigació, Cultura i Esport, desenvolupat per la Federació de Pilota Valenciana té previst realitzar set trobades. El programa d'innovació educativa finalitzarà el proper 23 de maig amb l'última de les trobades, en aquest cas el lloc escollit serà el Poliesportiu de Benicarló, però anteriorment dilluns pròxim serà el torn de Canals, mentre que divendres 18 la localitat de Masssalfassar acollirà la trobada més multitudinària. Totes aquestes trobades compten amb la col·laboració de la Fundació Trinidad Alfonso.

  En aquest sentit el president de la FPV, José Daniel Sanjuán, ha manifestat "la importància de realitzar jornades com aquesta al Sud de la Comunitat per a promocionar la Pilota Valenciana entre els escolars i facilitar la seua participació amb altres col·legis, en les accions que realitza la Conselleria i la FPV en favor del nostre esport". Per la seua part, Yolanda Seva alcaldessa de Santa Pola ha assenyalat "estem molt contents d'haver pogut ser seu d'aquesta trobada i esprem poder ser centre neuràlgic dels col·legis de les rodalies. Ens agradaria continuar albergant Pilota a l'Escola. En l'edició d'aquest any han rebut la visita d'un pilotari i un tècnic, un total de 142 centres de la província d'Alacant.

  Pujar