elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Cultura inicia els tràmits per a declarar com BIC el jaciment arqueològic de la Picola

Jaciment de la Picola a Santa Pola
Jaciment de la Picola a Santa Pola
  • El jaciment arqueològic La Picola es troba situat en el paratge del mateix nom, en uns terrenys propietat de l'Ajuntament de Santa Pola, enclavats al costat de la carretera Elx-Santa Pola

El Diari Oficial de la Generalitat Valenciana del passat 18 de novembre va publicar la incoació de l'expedient per a declarar com a Bé d'Interès Cultural el jaciment arqueològic de la Picola. La Conselleria de Cultura va estimar favorablement els informes presentats per la regidoria de Cultura de l'Ajuntament de Santa Pola.

El jaciment arqueològic La Picola es troba situat en el paratge del mateix nom, en uns terrenys propietat de l'Ajuntament de Santa Pola, enclavats al costat de la carretera Elx-Santa Pola, al costat del cementeri.

Compromís ha celebrat aquesta incoació i afirma que "aquesta declaració és un èxit col·lectiu per a Santa Pola i un resultat més del treball realitzat durant 4 anys per a impulsar el nostre patrimoni històric". Així mateix, anuncien que en poques setmanes obrirà al públic el museu a l'aire lliure del Portus Ilicitanus. Un projecte de més de 200.000€, iniciat l'any 2018, i que ha suposat la inversió en patrimoni cultural més important de la història de Santa Pola.

La formació espera que, amb la declaració de BIC, l'equip de govern del Partit Popular mostre un major interès per la conservació del patrimoni santapolero: "amb el BIC, l'Ajuntament tindrà unes majors obligacions quant al manteniment i conservació del jaciment arqueològic de la Picola, arriscant-se a patir multes econòmiques si no es posa fi al seu estat actual d'abandó". "És imprescindible que es netege la zona periòdicament i es repare la tanca perimetral com més prompte millor", afirmen des del Grup Municipal.

La portaveu de Compromís, Anna Antón, celebra que finalment Santa Pola haja aconseguit aquest BIC, i agraeix a la Conselleria de Cultura i a la Universitat d'Alacant la seua disposició per a treballar conjuntament amb l'Ajuntament en la recuperació i impuls del patrimoni cultural: "el patrimoni històric de Santa Pola és el futur del nostre municipi. Cada euro invertit crea noves ocupacions, atrau a més visitants, dinamitza la nostra economia i ens ajuda a entendre qui som, la història de la terra on vivim i tot el que podem oferir al món".

Pujar