22 d’octubre de 2020 22/10/20

Compromís denuncia que "l’equip de govern ha perdut la subvenció per a l’esterilització de les colònies felines de Santa Pola"

Compromís denuncia que "l’equip de govern ha perdut la subvenció per a l’esterilització de les colònies felines de Santa Pola" - (foto 1)

    El passat 9 de setembre es publicava al BOP de la Diputació d’Alacant la resolució de les subvencions anuals per a l’esterilització de colònies felines. Per primera vegada des de fa molts anys, Santa Pola no ha rebut cap ajuda per al control d’estes poblacions urbanes de gats.

    Compromís denuncia que Santa Pola ha perdut més de 3.000€ perquè l’equip de govern del Partit Popular no va voler demanar la subvenció. “Hem estat constatant el desinterès i la falta de cooperació amb la Protectora d’animals del municipi durant l’últim any, però açò ja és inadmissible, s’estan perdent diners d’una manera absurda”. “La falta de control de les colònies felines pot suposar un problema greu d’higiene i de convivència veïnal. L’equip de govern hauria de prendre’s més seriosament este tema”, afirma la formació.

    Compromís assegura que l’única via és la col·laboració amb la Protectora per a desenvolupar el protocol CES (Capturar, Esterilitzar i Soltar), i que este és el procediment que s’està adoptant en la gran majoria de pobles i ciutats. Afirmen que “no existix cap altra solució que siga respetuosa amb els animals i a la vegada evite qualsevol tipus de problema veïnal que es puga generar”.

    La formació lamenta que l’equip de govern del Partit Popular haja llançat a perdre tot el treball realitzat durant la legislatura passada. Una col·laboració entre l’Ajuntament i la Protectora que va convertir a Santa Pola en un referent d’este tipus de pràctiques.

    Pujar